Βάλτε “μαχαίρι” στη ζάχαρη! 7 προϊόντα που καταναλώνονται χωρίς τύψεις

Γεμάτη είναι πλέον η αγορά από προϊόντα χωρίς ζάχαρη, καθώς οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών τα λανσάρουν με εντατικό ρυθμό στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά. Η μείωση ή η παντελής έλλειψη της ζάχαρης στα τρόφιμα αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις επικρατέστερες τάσεις, αφού οι σύγχρονοι καταναλωτές αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο για τον προγραμματισμό της διατροφής τους κι επιλέγουν να αγοράσουν από τα ράφια των καταστημάτων προϊόντα που ανταποκρίνονται σε ένα πιο υγιεινό διατροφικό μοντέλο. Αν κι εσύ θες να περιορίσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου, δες στη συνέχεια 7 προϊόντα που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα χωρίς να έχεις τύψεις.

1. Επιδόρπια γιαουρτιού TruBlend

Με ένα επιδόρπιο στραγγιστού γιαουρτιού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, έχει επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της η γνωστή βιομηχανία Φάγε. Πρόκειται για το γιαούρτι TruBlend, που είναι φτιαγμένο από κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι Φάγε, σε συνδυασμό με γεύσεις όπως το ροδάκινο, το μάνγκο, η φράουλα και τα ράσμπερις. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι χαμηλά σε λιπαρά και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

2. Ούζο χωρίς ζάχαρη από την ποτοποιία Σαμαρά

Η ποτοποιία Σαμαρά επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό της με το καινοτόμο ούζο Μυτιλήνης «ΧΩΡΙΣ». Πρόκειται για ένα ούζο με απόσταξη 100% χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών. Κατά την παρασκευή του προϊόντος διατηρήθηκε η βασική πρώτη ύλη, δηλαδή ο γλυκάνισος Λισβορίου, αλλά απουσιάζει εντελώς η ζάχαρη. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα καθαρό απόσταγμα με φυσική γλυκύτητα που βασίζεται στα δημητριακά.

3. Αναψυκτικά Βίκος με στέβια

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, όμως, η Βίκος έχει κάνει και κίνηση προς τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Στο «χαρτοφυλάκιό» της περιλαμβάνονται πλέον τρία προϊόντα με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, προσφέροντας έτσι νέες, ποιοτικές επιλογές, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Πρόκειται για τα Βίκος Cola, Βίκος Πορτοκαλάδα με ανθρακικό και Βίκος Λεμονάδα.

4. Δημητριακά Βιολάντα χωρίς ζάχαρη

Μία σειρά δημητριακών βρώμης έχει λανσάρει στην αγορά η μπισκοτοποιία Βιολάντα. Τα προϊόντα συνδυάζουν τη γεύση και τις ιδιότητες της βρώμης, που αποτελεί ένα δημητριακό γνωστό για τη θρεπτική αξία του και βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής. Τα δημητριακά βρώμης Βιολάντα παρασκευάζονται χωρίς προσθήκη λιπαρών κι αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, συμβάλλοντας στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στην αύξηση της μυϊκής μάζας, στο πλαίσιο μιας ποικίλης κι ισορροπημένης διατροφής κι ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Κυκλοφορούν σε 4 τύπους, μεταξύ των οποίων κι ο κωδικός Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης που ανταποκρίνεται στο σύγχρονο διατροφικό μοντέλο.

5. Σοκολάτες Ίον με στέβια

Πέρα από τις κλασικές και καθιερωμένες ΙΟΝ Αμυγδάλου και ΙΟΝ Γάλακτος με Stevia (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), αλλά και την πιο πρόσφατη γεύση, ΙΟΝ Dark Κλασική, η ΙΟΝ έβγαλε τις παραπάνω γεύσεις και σε mini συσκευασίες.

6. Φυσικό νερό CoolVit

Το φυσικό νερό CoolVit είναι ένα νέο προϊόν που στοχεύει στη διατήρηση ισορροπημένου κι υγιεινού τρόπου ζωής. Η εταιρεία Coral, μάλιστα, προχώρησε σε επαναλανσάρισμα της σειράς Coolvit, ώστε τα προϊόντα να μην περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Έτσι, σήμερα, τα τρία βιταμινούχα νερά προσφέρονται σε 3 γεύσεις,

7. Αναψυκτικά «λάϊτ» από την ΕΨΑ

Η σειρά ΕΨΑ λάϊτ αποτέλεσε προϊόν μακράς έρευνας και δοκιμών στο εργαστήριο της βιομηχανίας κι εισήλθε στην αγορά λίγους μήνες μετά την έγκριση της χρήσης γλυκοζιτών στεβιόλης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός που δικαίωσε την εταιρεία για την επιμονή της στη φυσικότητα των προϊόντων. Σημειώνεται ότι τα αναψυκτικά ΕΨΑ λάϊτ είναι κατάλληλα και για διαβητικούς.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Tell Us What You Think
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα