Ελληνικά ή ξένα γλυκά; Σε αυτό το VS θα… λιώσεις!

Τα γλυκά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης κάθε λαού. Για το λόγο αυτό δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την κουλτούρα ενός μεσογειακού λαού, όπως οι Έλληνες. Τα παραδοσιακά γλυκά των Ελλήνων έχουν συγκεκριμένη συνήθως προέλευση. Συχνά την “πατρότητα” πασίγνωστων επιδορπίων τη μοιράζονται με τους Τούρκους, εξαιτίας τις μακραίωνης αλληλεπίδρασης των 2 λαών. Παρόλα αυτά τα γλυκά που ήρθαν από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και όσα ανακαλύφθηκαν εντός των συνόρων της χώρας, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας. Συνήθως φτιάχνονται με πιο αγνά υλικά από τα ξενόφερτα γλυκά, αφού εδώ πρωτοστατούν το μέλι, οι ξηροί καρποί, το φύλλο και οι πιο απλές κρέμες. Από την άλλη πλευρά, τα ζαχαροπλαστεία της χώρας είναι γεμάτα με απολαυστικά γλυκά άλλων χωρών. Σοκολάτα, μπόλικα αυγά, ζάχαρη δίνουν “εκρηκτικά” γευστικά και θερμιδικά αποτελέσματα. Σίγουρα και η μία και η άλλη πλευρά έχουν να προσφέρουν υπέροχες εμπειρίες απόλαυσης στον ουρανίσκο. Εσύ όμως αν είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα ελληνικό γλυκό και σε ένα ξενόφερτο τι θα επέλεγες;

Το σημερινό Vs, όπως κατάλαβες, θα σου προκαλέσει απανωτές λιγούρες, καθώς συγκρίνουμε γλυκά. Δες παρακάτω 8 ζεύγη ελληνικών γλυκών να “κονταροχτυπιούνται” με ξένα και ψήφισε αυτό που προτιμάς.

1. Κουραμπιέδες – Μακαρόν

2. Γαλακτομπούρεκο – Τσίζκεϊκ

3. Μπουγάτσα – Μιλφέιγ

4. Χαλβάς – Πανακότα

5. Πορτοκαλόπιτα -Τιραμισού

6. Δίπλες – εκλέρ

7. Λουκουμάδες – βάφλες

8. Μελομακάρονα – κοκ

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα