“Ζωντανεύουν” ξανά τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου!

Η ιδέα της ανακατασκευής σχετικά με τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου δεν είναι καινούρια, καθώς πολλά φιλόδοξα projects έχουν προταθεί κατά καιρούς. Πρόσφατα όμως η ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct της Αυστραλίας άρχισε να επανεξετάζει σοβαρά την “αναγέννηση” του Κολοσσού της Ρόδου. Η υπεύθυνη ομάδα προέβη στην τρισδιάστατη ψηφιακή αποτύπωση του Κολοσσού και των υπολοίπων από τα επτά θαύματα του κόσμου, ταξιδεύοντας στα μέρη που βρίσκονταν. Στη συνέχεια, συγκρίνοντας τις τοποθεσίες με σχέδια της αρχαιότητας, κατέληξε στην αποτύπωση του Κολοσσού, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο τουριστικό αξιοθέατο. Η επένδυση υπολογίζεται περίπου στα 270 εκατομμύρια δολάρια και το πλάνο προβλέπει ότι το αξιοθέατο θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, ένα μουσείο, μια βιβλιοθήκη και ένα φάρο στην κορυφή του. Βασικό χαρακτηριστικό του εγχειρήματος είναι οι υψηλού επιπέδου αντισεισμικές τεχνολογίες, που θα εξασφαλίσουν ότι ο Κολοσσός θα σταθεί για πάντα στο “ύψος” του.

Ο Κολοσσός της Ρόδου όμως δεν είναι το μόνο αξιοθέατο, που πήραμε μια γεύση για το πως ήταν στην πραγματικότητα. Δες στη συνέχεια και τα 7 θαύματα του κόσμου να αποκτούν “σάρκα και οστά” με τη βοήθεια της ψηφιακής αποτύπωσής τους, με το βίντεο στο τέλος να είναι συναρπαστικό.

1. Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας πιθανολογείται ότι αποτελούσαν μέρος των εξωτερικών τειχών της Βαβυλώνας. Εικάζεται ότι το βοτανολογικό αυτό θαύμα, που υπερβαίνει τον φυσικό νόμο, ανάγεται στον έρωτα ενός βασιλιά για μια γυναίκα. Χτίστηκαν περίπου το 600 π.Χ.

2. Οι πυραμίδες της Γκίζας

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από παλαιότερα σωζόμενα κτίσματα και είναι οι πιο διάσημες του κόσμου. Η κατασκευή ανάγεται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων.

3. Το άγαλμα του Ολύμπιου Διός

Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός ήταν μία κολοσσιαία, καθήμενη μορφή του θεού Διός, περίπου 13 μέτρα ύψος, σμιλευμένη από τον Αθηναίο γλύπτη Φειδία περί το 435 π.Χ. και τοποθετημένη μέσα στον ναό του Διός, στο Ιερόν της Ολυμπίας.

4. Ο Κολοσσός της Ρόδου

Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Απόλλωνα. Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ.

5. Ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο 

Ο ναός της Αρτέμιδος βρισκόταν στην Έφεσο της σημερινής Τουρκίας. Αποκαλείται και Αρτεμίσιο και κατασκευάστηκε το 440 π.Χ.

6. Ο φάρος της Αλεξάνδριας

Κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και παρέμεινε σε λειτουργία ως την πλήρη καταστροφή του από δύο σεισμούς τον 14ο αιώνα μ.Χ. Ήταν ένας πύργος συνολικού ύψους 140 μέτρων και ήταν για εκείνη την εποχή το πιο ψηλό ανθρώπινο οικοδόμημα του κόσμου μετά τις πυραμίδες του Χέοπα και του Χεφρήνου.

7. Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

Ήταν ο τάφος του Μαύσωλου, σατράπη της Καρίας. Η λέξη μαυσωλείο χρησιμοποιείται από τότε για να δηλώσει μεγάλο, μνημειώδη τάφο. Αυτό το μεγαλοπρεπές έργο χτίστηκε για να φυλαχθεί το σώμα του Μαύσωλου και της γυναίκας του Αρτεμισίας.

Το βίντεο με την ανακατασκευή των 7 θαυμάτων

ΠΗΓΗ: budgetdirect

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα