Παράλληλοι κόσμοι: Ο εφιάλτης του πολέμου σε 11 εικόνες!

Όταν ο Λέων Τολστόι έγραψε το μεγαλειώδες έργο του «Πόλεμος και ειρήνη», κατόρθωσε να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα κόσμο γεμάτο αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά εξιστορείται η εκστρατεία του Ναπολέοντα εναντίον της Ρωσίας, ο πατριωτισμός και η αντίσταση του ρωσικού λαού και από την άλλη πλευρά η αμέριμνη ζωή, που εξασφάλιζε στην αριστοκρατία της εποχής η δόξα και το χρήμα.

Το τετράτομο μυθιστόρημα μπορεί να δημοσιεύτηκε το 1869, αν δει όμως κάποιος τις εικόνες που ακολουθούν, θα συνειδητοποιήσει ότι το έργο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Οι ειρηνικές εκφάνσεις της καθημερινότητας, στις οποίες ο άνθρωπος ανησυχεί για την καριέρα του, τον πρωινό του καφέ, για την τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε και από την άλλη πλευρά το χάος. Παιδιά που δε θα πάνε ποτέ στο σχολείο, καθώς είναι το τελευταίο θέμα που τα απασχολεί. Φιλήσυχοι άντρες, που αναγκάστηκαν να αποκτηνωθούν, χωρίς να γνωρίζουν το γιατί. Ζωές που πετάχτηκαν στον κάδο των αχρήστων, γιατί οι κυβερνόντες τις θεώρησαν ανάξιες λόγου.
Αυτή ακριβώς την αντίθεση (τραγική ειρωνεία θα λέγαμε) κατόρθωσε να αποδώσει με μοναδικό τρόπο ένας Τούρκος φωτογράφος, που ακούει στο όνομα Uğur, σε ένα ξεχωριστό project. Σε μια εικόνα παρουσιάζονται ο πόλεμος και η ειρήνη, δίνοντας αρκετή τροφή για προβληματισμό. Ας ελπίσουμε ότι δε θα συγκινήσουν μόνο εμάς τους ταπεινούς, αλλά και αυτούς που διαθέτουν πραγματικά τη δύναμη να μεταβάλουν την κατάσταση.

1. Το καρναβάλι

2. Η πραγματικότητα ενός παιδιού

3. Το μεγαλείο της αγάπης

4. Ο πατέρας

5. Απέραντος ορίζοντας

6. Τα τριαντάφυλλα

7. Τα παιδικά μάτια

8. Ο ήρωας της ζωής

9. Ζωγραφίζοντας 

10. Άνθρωπος με καριέρα

11. Δοκιμάζοντας τις αντοχές

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Tell Us What You Think
8Μου αρέσει15Το αγαπώ0Αστείο10Τραγικό0Αντίο για πάντα