Πραγματικός κίνδυνος! 6 τρόποι για να γλιτώσεις

Ο κίνδυνος είναι μέρος της καθημερινότητας. Πολλοί τραυματισμοί και θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί, αν ο άνθρωπος είχε την κατάλληλη γνώση. Κάποιες φορές μια απλή πληροφορία μπορεί να σώσει κάποιον, καθώς η σωστή αντίδραση σε δύσκολες καταστάσεις είναι ζωτικής σημασίας. Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν 5 βασικά στοιχεία πρώτων βοηθειών, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί το απρόβλεπτο. Δες, λοιπόν, πως ο κίνδυνος απομακρύνεται σε δύσκολες περιπτώσεις και εσύ κερδίζεις κάποια χρόνια επιπλέον ζωής, σύμφωνα με το brightside.me.

1. Αντιμετωπίζοντας την αρκούδα

Οι αρκούδες δεν επιτίθενται συχνά σε ανθρώπους. Αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του όμως, αρχικά μείνε ψύχραιμος. Αν απλώς σε κοιτάζει, το πιθανότερο είναι να μην ασχοληθεί μαζί σου. Αν όμως δεις ότι αγριεύει, μην τρέξεις, γιατί οι πιθανότητες να τη γλιτώσεις είναι μηδαμινές. Για να κουράσεις την αρκούδα, άρχισε να γυρίζεις γύρω από ένα δέντρο. Οι κυκλικές κινήσεις δεν είναι το φόρτε της και γρήγορα θα παραιτηθεί.

2. Με παρέσυρε το ρεύμα!

Αν σε παρασύρει το ρεύμα, είναι μάταιο να προσπαθήσεις να κολυμπήσεις αντίθετα. Η πρακτική αυτή σίγουρα θα σε εξαντλήσει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κινηθείς παράλληλα.

3. Η ασπιρίνη στην καρδιακή προσβολή

Ένας άνθρωπος που παθαίνει καρδιακή προσβολή πρέπει να ξαπλώσει αμέσως και να τοποθετηθεί κάτι κάτω από το κεφάλι του. Στη συνέχεια ένα χάπι θα τον βοηθήσει. Για να δράσει πιο γρήγορα, καλό είναι να το μασήσει.

4. Λιποθυμία

Σε περίπτωση που κάποιος λιποθυμήσει και χρειαστεί να τον βοηθήσεις, κάνε το εξής: Πιάσε τα πόδια του και φέρε τα στο στήθος, για να κυκλοφορήσει το αίμα μέχρι τον εγκέφαλο. πρώτα όμως βεβαιώσου ότι δεν έχει κάποιο τραυματισμό στο σώμα, γιατί μπορεί η κατάσταση να γίνει χειρότερη.

5. Ατύχημα με το αυτοκίνητο

Αν βρεθείς παγιδευμένος σε αυτοκίνητο και η πόρτα δεν ανοίγει, η μόνη έξοδος είναι το παράθυρο. Για να σπάσεις το τζάμι, θυμήσου ότι είναι πιο εύκολο να το πετύχεις με χτυπήματα στις άκρες και όχι στο κέντρο.

6. Τσουνάμι

Αν βρίσκεσαι στην παραλία και παρατηρήσεις ότι το νερό είναι πολύ μακριά από τη γραμμή της παραλίας, τότε τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς! Αν το σκεφτείς, ειδοποίησε και κανέναν άνθρωπο! Κρίμα είναι…

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Tell Us What You Think
12Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο1Τραγικό2Αντίο για πάντα