5 brunch που τρώγαμε και στο… χωριό μας!

Το brunch έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να καθιερώνεται και στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία των καταστημάτων να προσθέτει και αυτό το μενού, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, ειδικά από τη νέα γενιά, που το επιλέγει… μανιωδώς ειδικά τις Κυριακές. Και γιατί όχι άλλωστε; Είναι διαφορετικό, ευφάνταστο, νόστιμο, αλμυρό και γλυκό και τις περισσότερες φορές, οικονομικό.

Στην αντίπερα όχθη πάντως, οι haters κάνουν λόγο για ξενικές συνήθειες και αναρωτιούνται: Είχατε brunch και στο χωριό σας;

Το v-buzz.gr με την εμπειρία τουλάχιστον 20.000 θερμίδων από pancakes, έχει και αυτή την απάντηση: Ναι, φυσικά και είχαμε brunch στο χωριό μας! Μπορεί να το λέγαμε, “έλα μάνα μου να φας κάτι”, αλλά από μικρά παιδιά, οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας, μας μύησαν στα μυστικά του καλού δεκατιανού.  Το v-buzz.gr κάνει “βουτιά” στα άδυτα της τιμημένης ελληνικής παράδοσης και σας παρουσιάζει τα 5 κορυφαία brunch που τρώγαμε και στο χωριό μας, ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα θυμηθείτε και εσείς κάποια στα σχόλια…

1. Οι τηγανίτες της γιαγιάς

 

Για τις γιαγιάδες αποτελούν θεσμό ακόμα και σήμερα, κι ας ανατριχιάζουν οι γονείς όταν τα παιδιά τους “μπουκώνονται” μανιωδώς με τις τηγανίτες, που εξ ορισμού κολυμπούν στο λάδι και δεν αφήνουν αρτηρία για αρτηρία αβούλωτη. Επιβάλλεται η συνοδεία ζάχαρης (συνήθως… με το κιλό) και κανέλας για ομαλότερη συνειρμική μετάβαση στη δεκαετία του 60′.

2. Αυγόφετες

Δεν υπάρχει παιδί που να μεγάλωσε τη δεκαετία του 90′ χωρίς να έχει αποθηκευμένη στο υποσυνείδητο του την ανάμνηση της μάνας του να γυρνά την αυγόφετα στο τηγάνι. Καταναλώνεται με μέλι ή ζάχαρη και ξεχωρίζει για το χρυσαφένιο χρώμα, που δελεάζει μικρούς και μεγάλους.

3. Ντοματαυγά

 

Ένα παραδοσιακό πιάτο της Σαντορίνης που είναι ευρέως γνωστό σε διάφορες παραλλαγές, όπως αυγά σε πελτέ ή στραπατσάδα. Τέλειο για τους καλοκαιρινούς μήνες και πολύ εύκολο στη δημιουργία. Απαραίτητη προϋπόθεση για συνοδευτικά, το φρέσκο χωριάτικο ψωμί, η φέτα και ένα δίωρο χαλαρωτικής ανάπαυλας πριν από την εξόρμηση στην παραλία ή στο βουνό.

4. Ψωμί με λάδι και ζάχαρη


Ακούς σήμερα για brunch με pancakes με σοκολάτες, μπουένο, πουράκια, καραμέλα, smarties και άλλα τριάντα πράγματα και σκέφτεσαι, εντάξει υπερβολή. Και μετά θυμάσαι τη γιαγιά σου στο χωριό, που έψαχνε κάτι φθηνό και εύκολο για να σε ταΐσει. Και έκοβε μια φέτα ψωμί, έβαζε πάνω λίγο λαδάκι, έριχνε και μια κουταλιά ζάχαρη και έφτιαχνε το πιο… αηδιαστικό και συνάμα τόσο γλυκά ωραίο κολατσιό σου.

5. Μπουκουβάλες

 

Το πιο απλό… brunch στον κόσμο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο σε προηγούμενες δεκαετίες για τα παιδιά της ελληνικής επαρχίας. Ουσιαστικά πρόκειται απλώς για ψωμί με τυρί, το οποίο όμως φτιαχνόταν σαν… ένα πράγμα, σε σχήμα μπάλας. ‘Ετσι έμενε για περισσότερη ώρα στα χέρια των παιδιών και άρα στο στομάχι τους. Φυσικά, δεν παρέλειπαν να το τιμούν και οι μεγαλύτεροι.

Tell Us What You Think
3Μου αρέσει2Το αγαπώ1Αστείο0Τραγικό1Αντίο για πάντα