Φυστικοβούτυρο ή κρέμα φουντουκιού; Ο νικητής θα κριθεί στο… spread!

Το μυστικό πάνω στο οποίο έχει βασιστεί ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι οι απόψεις, οι ιδέες και η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων από τον κάθε ένα από εμάς, οι οποίες οδηγούν στην εξέλιξη των πραγμάτων και κατ’επέκταση στον εκσυγχρονισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία και μία σειρά από άλλες ενέργειες που συχνά “τρέφονται” από την αντιπαράθεση δεδομένων.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σχέση με το δικό μας VS στο viralbuzz.gr, όπου απλώς βαρεθήκαμε να ακούμε τους συντάκτες μας να τσακώνονται για τα πάντα και αποφασίσαμε να τους βάλουμε να γράψουν τις αντίθετες απόψεις τους για ο,τιδήποτε θεωρούμε -ότι θα θεωρείτε- διασκεδαστικό.

Δεν περιμέναμε ποτέ βέβαια ότι θα υπάρξει VS ανάμεσα στην κρέμα φουντουκιού σοκολάτας και… οποιοδήποτε άλλο προϊόν, αλλά η Ελένη είχε διαφορετική άποψη, όπως θα διαπιστώσετε στο κείμενο που ακολουθεί. Είμαστε περίεργοι όμως να μάθουμε και τη δική σας γνώμη, οπότε ψηφίστε πρώτα στο poll.

 

Με φυστικοβούτυρο Calve “απογειώνεται” η Ελένη

Ναι ok ξέρω, σε όλους αρέσει η σοκολάτα και το πιο συχνό VS αφορά τη μάρκα του προϊόντος. Μερέντα ή Νουτέλα ή Νουκρέμα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Κανείς όμως δεν πρέπει να δικαιολογείται για το γούστο και τις επιθυμίες του και φυσικά δεν θα το κάνω ούτε εγώ. Αντίθετα, θα σας πω ότι μπορείτε να ευχαριστηθείτε εσείς την κρέμα φουντουκιού σας, όσο εγώ θα απλώνω το φυστικοβούτυρο στο ψωμί μου. Στο κάτω κάτω, φουντούκι εσείς, φιστίκι εγώ, σιγά τη μεγάλη διαφορά. Αλλά ακόμη κι αν το βάλουμε στη ζυγαριά, το φυστικοβούτυρο έχει λιγότερες θερμίδες (εντάξει όχι πολύ λιγότερες), αλλά είναι σίγουρα πιο υγιεινό, με ένα γρήγορο search στο διαδίκτυο να δείχνει ότι η κατανάλωση του φιστικοβούτυρου κατά τη διάρκεια της άσκησης βοηθά στη μεγιστοποίηση του ρυθμού αποκατάστασης, ενώ περιέχει συγκεκριμένη ποσότητα τόσο καλών λιπαρών, όσο και πρωτεΐνης.

Από εκεί και πέρα, αν ήθελα να φάω σοκολάτα θα έπαιρνα μία ωραία Lacta από το περίπτερο (που είναι και φίλη μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί) ή μια σοκολατίνα από το αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο (θα σας πω άλλη ώρα για αυτό) κι όλα καλά. Δεν χρειάζεται να τη φάω στο πρωϊνό ή το σνακ μου, το οποίο θέλω να με γεμίσει ενέργεια για να βγάλω τη μέρα δίπλα σε όλους εσάς που προτιμάτε τη Νουτέλα από το Φυστικοβούτυρο.

Φυστικοβούτυρο αποκλειστικά Calve

Κι όταν μιλάω για φουστικοβούτυρο, δεν εννοώ οποιοδήποτε, αλλά συγκεκριμένα το Calve. Από τη στιγμή που δοκίμασα το Calve, πριν από 20 χρόνια περίπου, συνειδητοποίησα ότι αποτελεί το καλύτερο φυστικοβούτυρο στον κόσμο. Μπορεί πάντα να ήταν λίγο ακριβό, αλλά αποτελεί ένα από τα προϊόντα που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους. Το άρωμα, η γεύση και η υφή του είναι άψογα ακόμα και όταν αναγκάζεσαι να το βάλεις στο ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορεί στην Ελλάδα να διαθέτουμε αραχίδες με το κιλό και πολλές ελληνικές εταιρείες να μπήκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία γεμίζοντας τα ράφια των καταστημάτων με διάφορα φυστικοβούτυρα, αλλά εγώ σε αυτό θα στηρίξω την πολυεθνική Unilever, γιατί απλούστατα διαθέτει το καλύτερο προϊόν. Δεν είναι ότι δεν προσπάθησα. Πολλές φορές έχω επισκεφτεί το σούπερ μάρκετ και δε βρήκα Calve. Για κάποιο λόγο στην περιοχή μου σαμποτάρουν το τελευταίο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο brand. Αναγκάστηκα να αγοράσω αντίστοιχα προϊόντα ελληνικών γνωστών εταιρειών, που μόνο smoothy δεν ήταν! Αν είναι να παλεύω να ξεσφηνώσω το μαχαίρι από το βάζο του φυστικοβούτυρου κάθε πρωί, ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Την τελευταία απόπειρα να βρω ένα φυστικοβούτυρο που να μπορεί να συναγωνιστεί το Calve την έκανα πέρσι που βρέθηκα στην Αίγινα. Πέρασα από τους πάγκους με τα φυστίκια που στολίζουν το λιμάνι. Το νησί είναι γνωστό ότι παράγει εξαιρετικής ποιότητας φυστίκια και μεγάλη γκάμα παράγωγων προϊόντων. Μια συμπαθητική κοπέλα μου έδωσε να δοκιμάσω το φυστικοβούτυρο ενός συνεταιρισμού, το οποίο με εντυπωσίασε ευχάριστα. Όμως ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορώ να πω ότι το προϊόν μου άρεσε περισσότερο από το Calve. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι υπερβάλλω. Για να καταλάβει όμως κάποιος την πραγματική του αξία, πρέπει να το φάει σωστά.

Δεν υπάρχει ωραιότερο γλυκό στον κόσμο από το να πάρεις δύο κουταλιές Calve και να το αλείψεις πάνω σε τσουρέκι. Η απόλαυση “απογειώνεται” με μια κουταλιά μέλι και κομμένη μπανάνα. Δυστυχώς, πριν από 6 μήνες περίπου ο οργανισμός μου θυμήθηκε να αποκτήσει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Τίποτα όμως δε μπορεί να με σταματήσει από το να συνεχίσω να τρώω το αγαπημένο μου φυστικοβούτυρο. Απλώς κάθε φορά που ανοίγω το ντουλάπι και βλέπω το χρυσαφένιο του χρώμα μέσα στο βάζο, γνωρίζω εκ των προτέρων τι θα ακολουθήσει. Είμαι απολύτως σίγουρη ότι θα έχω φαγούρα μέχρι την άλλη μέρα, όμως μέσα μου γνωρίζω εκ των προτέρων ότι τα λίγα λεπτά απόλαυσης που θα μου χαρίσει αξίζουν και με το παραπάνω αυτή τη μικρή θυσία!

Κρέμα φουντουκιού Nutella επιλέγει η παιδική ψυχούλα του Βάιου

Θεωρώ εκ των προτέρων αστείο ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω υπέρ της κρέμας φουντουκιού, που για κάποιο λόγο έχουμε συνηθίσει να λέμε μερέντα στην Ελλάδα, ενώ ξεκάθαρα προτιμώ άλλο brand, όπως θα έχετε καταλάβει. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αντιπαρατεθώ με την Ελένη, αρχικά γιατί παραδέχεται και η ίδια ότι “σε όλους αρέσει η σοκολάτα” και εν συνεχεία γιατί προφανώς το γούστο της είναι διαφορετικό από το δικό μου. Εγώ έχω τέλειο, εκείνη άθλιο…

Πάμε όμως και στην “ταμπακιέρα” που λένε κι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Καταρχάς, βρείτε μου έναν απλό άνθρωπο με κριτήρια γεύσεις, που να προτιμά το φυστίκι αντί του φουντουκιού. Μιλάμε για τον χειρότερο ξηρό καρπό που έχει ανακαλυφθεί στην αιωνιότητα. Είναι τόσο άγευστος που στον σερβίρουν συνήθως τσάμπα με το ποτό σου.

Στην πραγματικότητα όμως, αυτό είναι το λιγότερο, αφού η κρέμα φουντουκιού είναι κάτι πολύ παραπάνω από τον ίδιο τον ξηρό καρπό. Αυτή η σοκολατένια πανδαισία που μπορείς να φας σκέτη με το κουταλάκι αλείψεις στο ψωμί σου ή να ρίξεις πάνω από ένα φρέσκο κρουασάν ή στα αγαπημένα σου pancakes ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελεί τη Νο1 επιλογή των παιδιών, παρότι πολλοί γονείς προσπαθούν να την κρατήσουν μακριά τους. Δεν ξέρουν τα παιδιά με την αγνή παιδική τους ψυχούλα;

Μόνο κρέμα φουντουκιού Nutella

Φυσικά η κρέμα φουντουκιού κερδίζει κάθε αντίπαλο στη “μάχη” της καθημερινότητας, αλλά όσον αφορά εμένα προσωπικά, όταν αναφέρομαι σε αυτή, εννοώ ΜΟΝΟ τη Nutella. Ναι ξέρω υπάρχουν κι άλλα brands εκεί έξω και ναι η μερέντα έχει επικρατήσει ως ονομασία, κι άλλα τέτοια γραφικά. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Αρχικά δημιουργήθηκε η Nutella και μετά κάποιοι την κόπιαραν. Απλά, αληθινά, κι ιστορικά αποδεδειγμένα. Όταν το 1964 (αλήθεια πως ζούσαν πριν χωρίς;), η ιταλική εταιρεία Ferrero λάνσαρε πρώτη τη Nutella, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα… ζούσαν ακόμη στα δέντρα.

Κι αν η πρωτοπορία δεν σας λέει τίποτα και είστε από αυτούς τους ανώμαλους που προτιμούν το Bing έναντι της Google, η ίδια η ουσία του πράγματος έχει και πάλι την απάντηση. Γιατί και η γεύση της Nutella είναι αξεπέραστη. Πιο πηχτή, πιο συμπαγής και πιο φουντουκένια από κάθε άλλο προϊόν.

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της από όλα τα υπόλοιπα, που ακόμη κι εγώ που μεγάλωσα σε ένα χωριουδάκι στα βάθη της Θεσσαλίας, κατάφερα να την ανακαλύψω. Κι εξηγούμε: Μικρός δεν είχα την ευκαιρία να προμηθευτών τη Nutella κι έτσι η Μερέντα ήταν η συνήθεια μου, η πρώτη μου εμπειρία και… μοναδική #not. Αλλά όταν έφθασε τελικά η στιγμή να γνωριστούμε με αυτή τη μαγική κοκκινόμαυρη ετικέτα, δεν κοίταξα ποτέ ξανά πίσω μου. Είναι σαν να τρως όλη σου τη ζωή φρέσκια ντοματούλα από τον κήπο και μετά να σου πλασάρουν αυτές τις “πλαστικές” που τρώτε εδώ στην Αθήνα και έχουν τόσα πολλά φυτοφάρμακα που μπορούν να αντέξουν ακόμη και πυρηνική έκρηξη.

Για να επανέλθω στο θέμα όμως και να κλείσω οριστικά το -όποιο- δίλημμα, θέλω να υπογραμμίσω ότι οι άνθρωποι στην Ιταλία εφηύραν την πίτσα και το τζελάτο, λέτε να μην ξέρουν από γεύσεις; Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ τρώνε φυστικοβούτυρο για πρωϊνό και 15 μπούτια παναρισμένο κοτόπουλο σε κουβά το βράδυ. Θέλετε ακόμη αν συνεχίσουμε τη σύγκριση;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Tell Us What You Think
0Μου αρέσει10Το αγαπώ5Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα