5 πανεύκολες συνταγές με μαυρισμένες μπανάνες

Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, καθώς είναι μια εύκολη επιλογή για πρωινό και μας δίνουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουμε σε πολλές γλυκές παρασκευές. Δυστυχώς όμως μαυρίζουν εύκολα και ένα μεγάλο μέρος τους συχνά καταλήγει στον κάδο των απορριμμάτων. Μια εύκολη λύση, για να αποφύγετε το “άδοξο τέλος” του συγκεκριμένου φρούτου, είναι να το καθαρίσετε και να το τοποθετήσετε σε τάπερ στην κατάψυξη. Αποτελεί ένα εκπληκτικό συνοδευτικό στο γιαούρτι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού το μετατρέπει πρακτικά σε παγωτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μαυρισμένες μπανάνες φτιάχνοντας εύκολα στο σπίτι σας κάποια από τις παρακάτω παρασκευές, που προτείνει η εταιρεία Chiquita.

1. Banana Bread

Η υγρή ψίχα του και η υπέροχη γεύση μπανάνας κάνουν το μπανανόψωμο μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές επιδόρπιου όλων των εποχών! Για την παρασκευή του:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σε ένα μπολ, λιώνουμε 3 μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε 225 γρ. αλεύρι, 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 0,25 κ.σ. μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε 75 γρ. βούτυρο με 135 γρ. ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε 2 αυγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με αλεύρι και βούτυρο και τον μισό πολτό από μπανάνες Chiquita μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε φόρμα για κέικ, στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

2. Καραμελωμένες BBQ μπανάνες 

Κόψτε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος. Ψιλοκόψτε κυβάκια μαλακής καραμέλας και τοποθετήστε τα πάνω στις μπανάνες. Βάλτε τις μπανάνες σε αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τοποθετήστε τις στο γκριλ μέχρι να λιώσει η καραμέλα. Πασπαλίστε με λίγο θαλασσινό αλάτι.

3. Ρόφημα με φυστικοβούτυρο και μπανάνες

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε:

2 μπανάνες

370 γρ. γιαούρτι

60 ml γάλα ρυζιού

3 κ.σ. φυστικοβούτυρο

θρυμματισμένο πάγο

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε κομμάτια. Χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

4. Υγιεινά τσιπς μπανάνας φούρνου

Προθερμάνετε το φούρνο. Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και προσθέστε τις σε ένα μπολ. Ανακατέψτε λίγη πάπρικα με πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά το μείγμα με τις μπανάνες. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω.
Τοποθετήστε τις λεπτές φέτες μπανάνας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και ψήστε τις για περίπου 75 λεπτά.

5. Vegan παγωτό με κατεψυγμένες μπανάνες, ακτινίδιο και μούρα

Κόψτε 2 μπανάνες σε κομμάτια, 2 ακτινίδια, 40 γρ. σμέουρα, 80 γρ. μύρτιλα, 60 γρ. φράουλες και φραγκοστάφυλα και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Αναμίξτε τις κατεψυγμένες μπανάνες με τα άλλα φρούτα και 60 ml γάλα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε πάλι το μίγμα στην κατάψυξη για να αποκτήσει ωραία υφή παγωτού. Αυτό θα χρειαστεί μία ώρα. Βάλτε μπάλες σε ένα μπολ με ένα κουτάλι παγωτού και καλή σας απόλαυση!
Tell Us What You Think
7Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα