5 πρωτότυπες πίτες του Άκη Πετρετζίκη που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι πίτες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Στην Ελλάδα έχουμε πλούσια παράδοση στο αντικείμενο, καθώς σε όποιο μέρος και να πας θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν άπειρες παραλλαγές και χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία υλικών, ώστε να παρασκευαστούν πίτες για κάθε περίσταση και γούστο.

Οι πιο εντυπωσιακές πίτες που έχουμε δοκιμάσει είναι φτιαγμένες με χειροποίητο φύλλο, αν δεν υπάρχει όμως η γνώση και ο κατάλληλος χρόνος, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικές. Αλμυρές και γλυκές, με φύλο ή σφολιάτα, στρογγυλές, στριφτές ή τριγωνικές, καθημερινές ή γιορτινές, απλές και πολύπλοκες, οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής γαστρονομίας.

Επειδή όμως έχουμε κουραστεί να τρώμε συνέχεια την κλασική τυρόπιτα και σπανακόπιτα, αναζητήσαμε πιο πρωτότυπες γεύσεις, για να έχουμε τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε λοιπόν για συνταγές, αυτός είναι ο Άκης Πετρετζίκης, καθώς σπάνια δεν έχουμε τέλειο αποτέλεσμα από τις οδηγίες τους. Ως εκ τούτου, μπορείς να δεις στη συνέχεια 5 ιδιαίτερες πίτες του, που σέβονται την παράδοση, αλλά ξεφεύγουν λίγο από τα συνηθισμένα.

Παραδοσιακά φαγητά! Ξέρεις την προέλευσή τους; Κάνε το κουίζ του viralbuzz.gr

1. Πίτα με 3 γεμίσεις

2. Πίτα με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια

3. Τυρόπιτα με κουρκούτι 

4. Μακαρονόπιτα με Φύλλο Κρούστας 

5. Παστουρμαδόπιτα

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει1Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα