7 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων ανακαλύφθηκε κατά λάθος στη δεκαετία του 40′ και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές της κουζίνας. Ενώ μας δίνει λύσεις και μπορούμε να ζεστάνουμε γεύματα σε ένα λεπτό, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν πρέπει να τον χρησιμοποιούμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιβίωση του εαυτού μας αλλά και της κουζίνας μας. Δες στη συνέχεια 7 τροφές που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων.

Διαβάστε επίσης: 8 μύθοι που πρέπει να ξεπεράσεις για τα αυγά

1. Βραστά αυγά

Το ενδεχόμενο έκρηξης αντιμετωπίζουν όσοι δοκιμάσουν να ζεστάνουν βραστό αυγό στον φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με έρευνα των Άντονι Νας και Λόρεν βον Μπλον από το Σαν Φρανσίσκο. Οι ερευνητές εξέτασαν το φαινόμενο, μετά την αγωγή που κατέθεσε ένας άνδρας εναντίον εστιατορίου. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι το κατάστημα του σέρβιρε βραστό αυτό ζεσταμένο σε φούρνο μικροκυμάτων, το οποίο όταν επιχείρησε να το φάει εξερράγη και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα και βλάβη στην ακοή. Η έρευνα έδειξε ότι μόνο το 30% των βραστών αυγών “επιβίωσαν” στο φούρνο μικροκυμάτων και εξερράγησαν στη συνέχεια όταν κόπηκαν με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την έκρηξη, ο ήχος που καταγράφηκε ήταν 86-133 ντεσιμπέλ, δυνατός αλλά σύντομος, που είναι απίθανο να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον άνθρωπο.

2. Καρότα

Παρά το γεγονός ότι τα μαγειρεμένα καρότα μπορούν να ζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων, δε συστήνεται να τοποθετούνται ωμά με τη φλούδα μέσα στη συσκευή. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι αν δεν έχουν πλυθεί καλά και έχουν ίχνη χώματος, μπορεί να δημιουργήσουν σπίθες με επικίνδυνα αποτελέσματα.

3. Επεξεργασμένο κρέας

Καλύτερα θα είναι να ζεσταθούν τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα, στο γκριλ και όχι στο φούρνο μικροκυμάτων. Δε συστήνεται για λόγους υγείας. Τα μικροκύματα όταν συνδυάζονται με λουκάνικα ανεβάζουν τη χοληστερίνη σου στο Θεό!!!

4. Νερό

Μπορεί να σου φαίνεται τελείως ακίνδυνο να ζεστάνεις νερό στο φούρνο μικροκυμάτων, μελέτες όμως έχουν δείξει ότι πολλά περιστατικά πυρκαγιάς στο εξωτερικό συνδέονται με αυτή την απλή συνήθεια, ιδιαίτερα όταν μπλέκονται παιδιά στη μέση που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

5. Καυτερές πιπεριές

Η καυτερή πιπεριά μπορεί να πυροδοτήσει έκρηξη καθώς εμπεριέχει εύφλεκτα συστατικά. Στην αρχή βγάζει καπνό και στη συνέχεια μπορεί να ζήσεις τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην κουζίνα σου.

6. Κοτόπουλο

Έχεις ακούσει λογικά για τη σαλμονέλα. Γι’ αυτό μη βάζεις ωμό κοτόπουλο το φούρνο μικροκυμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ωμά κρέατα. Προτίμησε το συμβατικό μαγείρεμα.

7. Ντομάτες και σάλτσα ντομάτας

Όπως τα βραστά αυγά, οι ντομάτες και οι σάλτσες μπορούν να εκραγούν, αν τις αφήσεις λίγο παραπάνω. Για να μην καθαρίζεις 3 μέρες τις κόκκινες στάμπες που θα εκτοξευτούν παντού, βάλε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ τη με ασφαλή τρόπο.

ΠΗΓΗ: brightside.me

Tell Us What You Think
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα