top10: Άγνωστα φεστιβάλ που δεν έχεις ξανά ακούσει!

Τα φεστιβάλ είναι για όλες τις χώρες εντυπωσιακά δρώμενα, που ξεσηκώνουν τα πλήθη. Ξέφρενο γλέντι, συνοδευόμενο από αρκετό αλκοόλ, αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για ξεφάντωμα για ντόπιους και τουρίστες. Και μπορεί το καρναβάλι του Ρίο να το γνωρίζουν οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, αλλά υπάρχουν και άλλες γιορτές που αξίζουν τον κόπο να επισκεφτεί κανείς. Δες στη συνέχεια τα 10 κορυφαία “άγνωστα” για τους τουρίστες φεστιβάλ, που οι ντόπιοι απολαμβάνουν με την ψυχή τους.

10. Inti Raymi, Περού

Το Ίντι Ράιμι, που σημαίνει “Γιορτή του ήλιου”, ήταν θρησκευτική γιορτή των Ίνκας προς τιμήν του θεού Ίντι. Η τελευταία γιορτή παρουσία του Αυτοκράτορα των Ίνκας πραγματοποιήθηκε το 1535, αφού έπειτα καταργήθηκε από τους Ισπανούς κατακτητές και την Καθολική Εκκλησία. Στα χρόνια που ακολούθησαν, κάποιοι ιθαγενείς συμμετείχαν σε παρόμοιες τελετές, αλλά απαγορεύτηκε εντελώς το 1572 σαν μια παγανιστική γιορτή που ερχόταν αντίθετη με την καθολική πίστη. Από το 1944, δυο χιλιόμετρα έξω από την πόλη Κούζκο λαμβάνει χώρα μια θεατρική αναπαράσταση του Ίντι Ράιμι στις 24 Ιουνίου κάθε χρόνο, προσελκύοντας τα πλήθη.

9. Haro Wine Festival, Ισπανία

Το Haro Wine Festival είναι θερινό φεστιβάλ στην πόλη Haro στην περιοχή La Rioja της Βόρειας Ισπανίας. Το Φεστιβάλ Κρασιού πραγματοποιείται στις 29 Ιουνίου, ημέρα του προστάτη San Pedro . Η μέρα ξεκινά στις 9:00 π.μ., με μια πομπή ανθρώπων όλων των ηλικιών που κουβαλούν κανάτες, μπουκάλια, μπότες και άλλα είδη δοχείων γεμισμένα με κόκκινο κρασί.

8. Wakakusa Yamayaki, Ιαπωνία

Το Wakakusa Yamayaki είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του οποίου το χορτάρι στην πλαγιά του βουνού της Nara Wakakusayama καίγεται. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το 4ο Σάββατο του Ιανουαρίου και συνοδεύεται από αναρίθμητα πυροτεχνήματα.

7. Erlangen Bergkirchweih, Γερμανία

Όπως και το Oktoberfest, το Bergkirchweih είναι ετήσιο φεστιβάλ στο Erlangen της Βαυαρίας. Οι επισκέπτες συγκεντρώνονται κάτω από τις βελανιδιές σε 11.000 θέσεις, για να απολαύσουν τοπική μπύρα . Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

6. Zhong yuan Jie, Ταιβάν

Το φεστιβάλ των φαντασμάτων είναι ένα παραδοσιακό βουδιστικό και ταοϊστικό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε ορισμένες χώρες της Ασίας.

5. Krampusnacht, Αυστρία

Το Krampusnachtor, που μεταφράζεται σχεδόν ως “Νύχτα του Krampus” στα αγγλικά, είναι μια παρέλαση δαιμόνων, που γιορτάζεται από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών για να καλωσορίσει τα Χριστούγεννα.

4.Thaipusam, Νότια και Ανατολική Ασία

Είναι ένα φεστιβάλ που γιορτάζεται από τις κοινότητες Ταμίλ και Μαλαγιαλή στην πανσέληνο του Ταμίλ. Είναι μια εθνική εορτή σε πολλές χώρες όπως η Μαλαισία, η Σρι Λάνκα και ο Μαυρίκιος.

3. Lollapalooza, Χιλή

Το ετήσιο φεστιβάλ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 στο O’Higgins Park του Σαντιάγκο και διαθέτει εναλλακτικές μπάντες rock, heavy metal, punk rock και hip-hop από τη Χιλή και το εξωτερικό.

2. International Kite Festival, Ινδία

Το Διεθνές Φεστιβάλ χαρταετού θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, που γιορτάζονται στην Ινδία. Μήνες πριν από το φεστιβάλ, τα σπίτια στο Γκουτζαράτ αρχίζουν να κατασκευάζουν χαρταετούς.

1. Naadam, Μογγολία

To Naadam είναι εθνική γιορτή της Μογγολίας, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τις 11 ως τις 13 Ιουλίου. Περιλαμβάνει αγωνίσματα, όπως η μογγολική πάλη, οι αγώνες ιππασίας και η τοξοβολία.

ΠΗΓΗ: traveller

Tell Us What You Think
4Μου αρέσει1Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα