top7: Τα “θαύματα” του κόσμου σήμερα!

Η Ryanair είναι μια αεροπορική εταιρεία, που συζητιέται συχνά πυκνά πλέον, εξαιτίας της… συμπεριφοράς της στους επιβάτες, αλλά παράλληλα και των οικονομικών εισιτηρίων που διαθέτει κατά καιρούς.

Αν είσαι τυχερός και πετύχεις την προσφορά, μπορείς να επισκεφτείς κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς με ένα πενηντάρικο. Η γνωστή αεροπορική, λοιπόν, δημοσιοποίησε πριν λίγο καιρό τους 7 κορυφαίους προορισμούς, που μπορεί να επισκεφτεί ένας πελάτης της, προκειμένου να δει τα… θαύματα του ανθρώπου και της φύσης από κοντά.

Δεν εντυπωσιαζόμαστε που ανάμεσα στις επιλογές υπάρχει και ένας ελληνικός ναός, καθώς η χώρα μας φιλοξενεί κορυφαία μνημεία, εξαιτίας της μακραίωνης ιστορίας της. Δες στη συνέχεια τα 7 κορυφαία μνημεία, που πρέπει να επισκεφτείς, σύμφωνα με τη Ryanair.

7. Lagoa do Fogo, Πορτογαλία

Πρόκειται για μια γνωστή ηφαιστειακή λίμνη στην Πορτογαλία στο κέντρο του νησιού São Miguel στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος των Αζορών. Από το 1974, η Lagoa do Fogo θεωρείται προστατευόμενη περιοχή και προστατεύεται από ανάλογη νομοθεσία.

6. Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε, Κροατία

Το εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο στην Κροατία. Το πάρκο έχει έκταση 296,85 χλμ², με το 90% στη κομητεία Λίκα-Σένι και το επόμενο 10% στην κομητεία του Κάρλοβατς. Ιδρύθηκε το 1949 και από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα δέχεται περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

5. Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926). Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄. Έγινε Βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

4. Νεκρά θάλασσα, Ισραήλ

Πρόκειται για τη μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η ονομασία της λίμνης ως Νεκρά θάλασσα, όπως την αναφέρει και ο Παυσανίας, οφείλεται στη υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής και στα «βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται.

3. Κολοσσαίο, Ρώμη

Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ. Ονομαζόταν Αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων. Πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα, που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε.

2. Ναός του Ολυμπίου Διός, Αθήνα

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.

1. Πέτρα, Ιορδανία

Η Πέτρα είναι μια αρχαία πόλη λαξευμένη μέσα σε βράχο. Το όνομα Πέτρα δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους, επειδή οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα, στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα. Η μεγάλη αυτή πέτρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της αρχαίας πόλης και σήμερα ονομάζεται Ουμ-αλ-Μπιγιάρα.

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα