Έτσι δεν τα έχεις ξαναδεί! 6 διάσημα αξιοθέατα από ψηλά

Τα αξιοθέατα της σημερινής λίστας αποτελούν σημείο αναφοράς για τις χώρες που βρίσκονται. Όσοι είναι τυχεροί, μπόρεσαν να τα θαυμάσουν από κοντά σε κάποιο από τα ταξίδια τους. Οι υπόλοιποι συνηθίζουμε να τα χαζεύουμε σε φωτογραφίες. Σπάνια όμως έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από… πάνω! Ευτυχώς που υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που με το ταλέντο τους μπορούν να μας δίνουν μια διαφορετική οπτική των περίφημων αυτών κτιρίων. Δες στη συνέχεια 6 διάσημα αξιοθέατα, όπως ο πύργος του Άιφελ, από ψηλά, καθώς, μέχρι να τελειώσει η πανδημία, είναι λίγο απίθανο να τα δεις από κοντά!

Διαβάστε επίσης: Το κουίζ του ταξιδιώτη! Πάμε βόλτα στα αξιοθέατα;

1. Παγόδα Σούε Νταγκόν

Η παγόδα Σούε Νταγκόν είναι ένα μεγάλο βουδιστικό συγκρότημα ναών στην κορυφή ενός λόφου στην πρωτεύουσα Γιανγκόν. Η κεντρική παγόδα του συγκροτήματος είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη από φύλλα χρυσού και το εκπληκτικό ύψος των 99 μέτρων. Γύρω από την παγόδα υπάρχουν πολυάριθμα θρησκευτικά κτήρια, με πλούσια σκαλίσματα και εντυπωσιακά χρώματα.

2. Η όπερα του Σύδνεϊ 

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα κτήρια του 20ού αιώνα και ένας από τους διασημότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσμο. Τοποθετημένη στο λιμάνι του Σύδνεϋ, το κτίριο και τα περίχωρά του διαμορφώνουν μια εικονική αυστραλιανή εικόνα. Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Εκτός από πολλά περιοδεύοντα θέατρα, μπαλέτα, και μουσικές παραγωγές, η όπερα είναι το σπίτι της όπερας της Ελλάδας, θεάτρων της Αθήνας και της συμφωνικής ορχήστρας του Σύδνεϋ. Σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Γιερν Ούντσον και εγκαινιάστηκε επισήμως τις 20 Οκτωβρίου 1973.

3. Gherkin, Λονδίνο

Το εντυπωσιακό κτίριο 30 St Mary Axe, ευρέως γνωστό ως Gherkin, που σημαίνει τουρσί, λόγω του σχήματος του, είναι ένας ουρανοξύστης που κατασκευάστηκε στην κύρια οικονομική περιοχή του Λονδίνου, το City. Η δημιουργία του ολοκληρώθηκε το 2003 και δόθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2004. Ο πύργος αποτελείται από 41 ορόφους και έχει ύψος 180 μέτρα.

4. Πύργος του Άιφελ

Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 324 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931.

5. Το άγαλμα της ελευθερίας

Το άγαλμα της ελευθερίας είναι μεγάλου μεγέθους γλυπτό, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή, να κρατά στο υψωμένο δεξί της χέρι πυρσό και στο αριστερό μια πλάκα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία «4 Ιουλίου 1776», ημέρα ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άγαλμα αυτό δεσπόζει στην νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

6. Κολοσσαίο 

Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ. Συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ. Ονομαζόταν Αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων. Πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα, που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε.

ΠΗΓΗ: boredpanda

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει2Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα