Αθήνα ή Θεσσαλονίκη: Η αιώνια “μάχη” Βορρά και Νότου

Σε απόσταση 504 χιλιομέτρων μεταξύ τους βρίσκονται οι 2 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος. Από τη μία πλευρά η Αθήνα, μια πόλη με πλούσια ιστορία και ιδανικό κλίμα. Από την άλλη πλευρά μια πόλη που περήφανα εξουσιάζει το βόρειο κομμάτι της χώρας, η Θεσσαλονίκη. Εξίσου όμορφες, με δείγματα ανταγωνισμού ανάμεσά τους, καθώς ο όρος “συμπρωτεύουσα” αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία. Οι 2 πόλεις φαίνεται να έχουν μια βαθιά διαφοροποίηση όχι στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, αλλά τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής. Εσύ αλήθεια σε ποια από τις 2 θα προτιμούσες να ζεις;

 

1. Αθήνα

Τα σπάει: Γιατί είναι η μόνη πόλη που μπορείς να εκπληρώσεις στο μέγιστο τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι γκρινιάζουν, αλλά καταλήγουν τελικά στην Αθήνα. Επίσης, δίνει άπειρες δυνατότητες στους τομείς της ψυχαγωγίας, της υγείας και της εκπαίδευσης.

Δυνατό σημείο: Συνδυάζει βουνό και θάλασσα καθώς έχει προάστια για όλα τα γούστα. Αν δε μένεις στο κέντρο, μπορείς να ζήσεις μια πιο ήρεμη ζωή, ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες.

Μελανό σημείο: Οι μεγάλες αποστάσεις σε δρόμους με κίνηση. Μετά τη δουλειά είναι σχεδόν απίθανο να έχεις το κουράγιο για κάτι παραπάνω.

Πρέπει να αλλάξει: Η μεγάλη εγκληματικότητα και η… ψυχολογική κατάρρευση των κατοίκων της, που παραμιλούν στο δρόμο.

Βαθμολογία: 8/10 Γιατί το ιστορικό της κέντρο είναι ταυτόσημο με το πνευματικό μεγαλείο.

2. Θεσσαλονίκη

Τα σπάει: Γιατί είναι μια πανέμορφη πόλη με πιο χαλαρούς ρυθμούς, που σε κάνει να νιώθεις αισιόδοξος. Προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής, χωρίς να περιλαμβάνει τα αρνητικά της πρωτεύουσας που αποξενώνουν τους κατοίκους. Μπορείς να βρεις δουλειά πιο εύκολα και να έχεις προσωπική ζωή, αφού οι άνθρωποι είναι πιο ανέμελοι και ευδιάθετοι.

Δυνατό σημείο: Το φαγητό. Είναι στην κυριολεξία η βασίλισσα της “μάσας”, καθώς αποτελεί επίγειο παράδεισο για κάθε κοιλιόδουλο. Είτε προτιμάς το γλυκό είτε το αλμυρό, σαν επισκέπτης στη Θεσσαλονίκη θα πάρεις 5 κιλά σε 1 εβδομάδα και δε θα το μετανιώσεις, γιατί θα αξίζει τον κόπο. Σκέψου και να μένεις εκεί…

Μελανό σημείο: Ο Γολγοθάς του μετρό. Η ιστορία του είναι πιο ταλαιπωρημένη κι από τον… Σίσυφο!

Πρέπει να αλλάξει: Ο έντονος τοπικισμός. Οι Θεσσαλονικείς συχνά έχουν την τάση να αποκόπτονται από την υπόλοιπη Ελλάδα, θεωρώντας ότι η πόλη τους είναι ξεχωριστή. Η εθνική ενότητα επιβάλλεται όμως, ειδικά όταν έχεις γείτονες που καραδοκούν.

Βαθμολογία: 8/10 Γιατί είναι η πόλη που για χάρη της γράφτηκαν άπειρα τραγούδια! Λες να είναι τυχαίο;

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα