Αφεντικό ή υπάλληλος; Όλα τα λεφτά αυτό το VS

Θέλεις να κάθεσαι στην προεδρική καρέκλα και να δίνεις διαταγές ή προτιμάς να παίρνεις το μισθό σου και να αφήνεις τις έγνοιες της δουλειάς πίσω σου, όταν τελειώνει η βάρδια; Τα μεγάλα καράβια έχουν και μεγάλες φουρτούνες λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά εσύ αλήθεια ποιο δρόμο θα επέλεγες να ακολουθήσεις; Έχεις τη φιλοδοξία να ανέβεις στην ιεραρχία και να καταφέρεις να γίνεις αφεντικό; Ή για σένα προέχει η προσωπική ηρεμία και συμβιβάζεσαι και με τα λίγα, φτάνει να εξασφαλίζεις τα προς το ζην; Ήρθε η ώρα για τη μάχη της “καρέκλας”! Διάλεξε στρατόπεδο και μη ξεχάσεις να ψηφίσεις στο poll!

Αφεντικό

Λέμε ναι: Στο μεθυστικό άρωμα της εξουσίας. Αποκτάς εκ των πραγμάτων αναρίθμητα στρατιωτάκια έτοιμα να ικανοποιήσουν την πιο παράλογή σου επιθυμία! Θες καφέ, σάντουιτς, προπέρσινη εφημερίδα, να βρίσεις τη γραμματέα, γιατί ξύπνησες στραβά; Όλα είναι δυνατά και η απάντηση ΠΑΝΤΑ: Μάλιστα, αφεντικό! ( το τι θα ακούσεις μόλις γυρίσεις την πλάτη σου είναι άλλο θέμα!)

Αυξημένες πιθανότητες: Να βγάλεις πολλά χρήματα, αν έχεις τις κατάλληλες ικανότητες και αν σε βοηθήσουν οι συγκυρίες! Στην τράπεζα ο διευθυντής σε ξέρει με το μικρό σου όνομα και δεν περιμένεις ποτέ σε ουρές. Οι πόρτες ανοίγουν ευκολότερα για σένα…

Πρέπει να ξεχάσεις: Το οκτάωρο, τον ύπνο, τις διακοπές, την ηρεμία, τα νιάτα σου, την οικογένεια, την προσωπική ζωή. Πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι θα δουλεύεις πάντα και θα βγάλεις χρήματα, που θα τα χαίρονται άλλοι! Εσύ θα περνάς τέλεια 10 μέρες τον Αύγουστο αν και είναι πιθανό και τότε να είσαι με το τηλέφωνο-σκουλαρίκι.

Προσοχή, κίνδυνος: Να γίνεις παραδόπιστος, ανήθικος, τυχοδιώκτης, διεφθαρμένος και γενικά να θεοποιήσεις το χρήμα και όλες τις σχετικές παραμέτρους. Να καταστραφείς οικονομικά και να πας φυλακή

Μελανό σημείο: Ό,τι και να κάνεις, ο καλύτερος εργοδότης στον κόσμο να είσαι, πάντα θα σε κατηγορούν, γιατί είσαι ψηλότερα στην ιεραρχία! Ιδιαίτερα αν είσαι γυναίκα και έχεις υφισταμένους άντρες!

Βαθμολογία: 8/10 Γιατί αν είσαι αφεντικό, νιώθεις ότι έχεις πετύχει το στόχο σου, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για την αυτοεκτίμησή σου

Υπάλληλος

Λέμε ναι: Στα ελεύθερα Σαββατοκύριακα, στο λιγότερο άγχος, στη δυνατότητα να αφήνεις τα προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσεις δουλειά και διασκέδαση, αν βέβαια το εισόδημά σου μπορεί να καλύψει τις βασικές σου ανάγκες.

Αυξημένες πιθανότητες: Να μείνεις άνεργος για ασήμαντο λόγο και να στήνεσαι με τις ώρες στον ΟΑΕΔ, για να ανανεώσεις την κάρτα ανεργίας. Επίσης, έχεις τόσες πιθανότητες εμφράγματος όσες και ο εργοδότης, όταν νιώθεις ότι δε σε σέβονται στον εργασιακό χώρο και είσαι υποχρεωμένος να σκύβεις το κεφάλι κάθε φορά που κάποιος σε προσβάλει.

Πρέπει να ξεχάσεις: Τα όνειρα για μακρινά ταξίδια, ακριβά αυτοκίνητα, βίλες με πισίνα, ακριβά κολέγια για τα παιδιά σου, εκτός αν έχεις κανένα πλούσιο θείο στην Αμερική που θα σε αφήσει βασικό κληρονόμο.

Προσοχή, κίνδυνος: Ανίας, ρουτίνας, βαρεμάρας! Η δουλειά του υπαλλήλου με το πέρασμα του χρόνου γίνεται εντελώς μηχανική, με κίνδυνο να χάσεις το ενδιαφέρον σου και να βλαστημάς κάθε μέρα, ώσπου να γυρίσεις σπίτι.

Μελανό σημείο: Η αυξημένη πιθανότητα να μην κυνηγήσεις τίποτα από αυτά που ονειρεύτηκες, πέφτοντας στην παγίδα του “σίγουρου” μισθού που δεν απαιτεί ρίσκο.

Βαθμολογία: 7/10 Γιατί πάντα ένα κομμάτι σου θα αισθάνεται πίεση όταν υποτάσσεσαι σε κάποιον ανώτερο. 10/10 Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, οπότε “τρύπωσες” τυχεράκια!

Η γνώμη σας μετράει
1Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα