Γκάνταλφ ή Ντάμπλντορ; Ένα… μαγικό VS βγάζει νικητή!

Είναι οι πιο δημοφιλείς μάγοι του κινηματογράφου. Οι δυνάμεις τους είναι εξωπραγματικές, αφού μπορούν με ευκολία να τιθασεύσουν τα σκοτεινά στοιχεία και να υπηρετούν με αυτοθυσία το καθήκον. Ο λόγος γίνεται για τον Γκάνταλφ, τον πιστό δάσκαλο του Φρόντο και τον Καθηγητή Μπάμπλντορ, που βοήθησε ον Χάρι Πότερ να επαναφέρει την τάξη. Ο κόσμος της μαγείας είναι συναρπαστικός. Οι δυο αυτές μορφές όμως τον έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Ας δούμε, λοιπόν, σήμερα τις ιδιαιτερότητες του Γκάνταλφ και του Ντάμπλντορ αναδεικνύοντας το νικητή.

1. Ντάμπλντορ

Τα σπάει: Ο σταθερός τόνος της φωνής του, που ηρεμεί τα πνεύματα. Πάντα κατορθώνει με τις ατάκες του να περνά μηνύματα στους μαθητευόμενους μάγους, που τους τοποθετούν στο μονοπάτι της αρετής. Είναι μυστηριώδης, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέρεις τι έχει πραγματικά στο μυαλό του. Βλέπει στους ανθρώπους πάντα κάποια θετική πλευρά και τους δίνει πολλές ευκαιρίες

Εξωτερική εμφάνιση: Είναι κοκέτης, αφού φοράει κομψούς μανδύες και φέσι στο κεφάλι. Η μακριά γενιάδα του είναι καλοχτενισμένη, έτσι όπως ταιριάζει στον ιδρυτή του Τάγματος του Φοίνικα.

Μας έκανε να ανατριχιάσουμε: Όταν κατάλαβε ότι ο Βόλντεμορτ είχε δημιουργήσει Πεμπτουσιωτές για να γίνει αθάνατος. Έτσι ξεκίνησε να ψάχνει γι’ αυτούς ώσπου ανακάλυψε τον πρώτο, το δαχτυλίδι του Μάρβολο Γκοντ, το οποίο ήταν δεμένο με μια φοβερή κατάρα. Βαριά πληγωμένος γύρισε πίσω στη σχολή όπου και πήρε ιατρικές βοήθειες από τον Σνέιπ, που τον πληροφόρησε ότι έχει πολύ μικρό διάστημα ζωής.

Βασικό εργαλείο: Έχει στην κατοχή του το ραβδί από κουφοξυλιά, που είναι ένας απ’ τους τρεις Κλήρους του Θανάτου, και κάνει τον κάτοχό του παντοδύναμο.

Βαθμολογία: 9/10 Γιατί καθηγητής Ντάμπλντορ λατρεύει τη μουσική δωματίου και το μπόουλινγκ.

2. Γκάνταλφ

Τα σπάει: Γιατί είναι μάγος, μέλος του τάγματος των Ιστάρι , καθώς και αρχηγός της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού. Στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι αρχικά γνωστός ως Γκάνταλφ ο Γκρίζος, αλλά επιστρέφει από το θάνατο ως Γκάνταλφ ο Λευκός.

Εξωτερική εμφάνιση: Είναι υπερβολικά ψηλός σε σχέση με τους άλλους, γηραιότερος, με γκρίζα μαλλιά και  ντυμένος στα γκρι, τουλάχιστον μέχρι να πάρει προαγωγή.

Μας έκανε να ανατριχιάσουμε: Όταν στη γέφυρα του Κάζαντ-ντουμ συνάντησαν τον “χαμό του Ντούριν”, ένα τρομακτικό Μπάλρογκ. Ο Γκάνταλφ πολέμησε το Μπάλρογκ για να αφήσει τους άλλους να ξεφύγουν. Μετά από μια σύντομη ανταλλαγή χτυπημάτων, ο Γκάνταλφ έσπασε τη γέφυρα κάτω από το Μπάλρογκ με το ραβδί του, αλλά όπως το Μπάλρογκ έπεφτε, τύλιξε το μαστίγιο του γύρω από τα πόδια του Γκάνταλφ, σέρνοντας τον προς τον γκρεμό. Πέφτοντας στο κενό φώναξε “Τρέξτε ανόητοι!”

Βασικό εργαλείο: Στηρίζεται πάντα στη ράβδο του.

Βαθμολογία: 9/10 Γιατί εξαφανίζεται στα καλά καθούμενα και την κατάλληλη στιγμή σώζει την κατάσταση

Η γνώμη σας μετράει
1Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο3Τραγικό0Αντίο για πάντα