Επώνυμα brands: 4 λόγοι που αρχίζουν να χάνουν πελάτες!

Οι εταιρείες που παράγουν επώνυμα brands σπαταλούν εξωφρενικά ποσά, προκειμένου να τελειοποιήσουν τα προϊόντα τους και να προσελκύσουν πελάτες. Αποστολή τους είναι να τους πείσουν να αγοράσουν, χωρίς να το σκεφτούν καν. Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν συγκεκριμένες μάρκες, εξαιτίας της ποιότητας ή του ανώτερου σχεδιασμού, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να απομακρύνονται από τις επώνυμες ετικέτες και να προτιμούν οικονομικότερα προϊόντα, που απλώς τους ταιριάζουν. Έχεις αναρωτηθεί για πιο λόγο συμβαίνει αυτό; Τη δεκαετία του 90′ και του 2000′ τα brands είχαν παγκοσμίως την τιμητική τους, σήμερα όμως οι άνθρωποι απομακρύνονται διότι:

1. Οι σύγχρονοι νέοι δε θέλουν να μοιάζουν με αφίσα

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τους πελάτες τους, όπως ακριβώς τις διαφημίσεις. Περπατούν στο δρόμο και το logo στη μπλούζα κάνει τη δουλειά του. Σήμερα τα επώνυμα ρούχα έχουν μικρότερο logo, γιατί οι εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει την άρνηση των καταναλωτών να παίξουν αυτό το ρόλο.

2. Ακόμη και οι πλούσιοι πελάτες δε θέλουν να ξοδεύουν πολλά χρήματα

Κολοσσοί της μόδας έκλεισαν εκατοντάδες καταστήματα, ακριβώς επειδή οι καταναλωτές αρνούνται να ξοδεύουν το μισό μισθό τους σε ένα ζευγάρι παπούτσια. Γιατί να πληρώσει κάποιος 50 ευρώ για κάτι που μπορεί να βρει στο Amazon 10 ευρώ;

3. Η νέα παγκόσμια τάση δείχνει ότι η προσωπικότητα θεωρείται σημαντικότερη από τα πράγματα

Οι Millennials δε γεμίζουν πια τα σπίτια τους με άχρηστα αντικείμενα. Προτιμούν να ταξιδεύουν, να συναντούν φίλους, επενδύοντας κυρίως σε εμπειρίες. Είναι ο μόνος τρόπος να “αγοράσει” κάποιος την ευτυχία!

4. Σαμποτάρουν την προσπάθεια των εταιρειών να τους πωλήσουν extra προϊόντα

Οι μεγάλες εταιρείες δεν πωλούν ποτέ ένα πράγμα μόνο του. Ξεκινούν με ένα εξαιρετικό κινητό και μετά αρχίζει η παγίδα των άχρηστων εξαρτημάτων ή αξεσουάρ. Στο τέλος ο καταναλωτής έχει πληρώσει σε συμπληρωματικά αντικείμενα περισσότερα χρήματα από αυτά που έδωσε στην αρχική του αγορά.

ΠΗΓΗ: brightside.me

 

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα