Η ζωή στα 90s! 13 εικόνες γεμάτες αναμνήσεις

Κάθε γενιά κοιτά την εποχή της νεότητάς της με νοσταλγία και θεωρεί ότι ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής της. Αυτό φυσικά ισχύει και για όσους στα 90s’ ήταν παιδιά ή έφηβοι. Η συγκεκριμένη γενιά δε θα λέγαμε ότι ήταν καλύτερη, αλλά είχε μια ιδιομορφία: Αποτέλεσε τη μεταβατική γενιά, καθώς πέρασε από όλα τα στάδια της τεχνολογικής εξέλιξης και βίωσε απανωτές αλλαγές στις συνήθειες και τις αντιλήψεις. Όσοι γεννήθηκαν για παράδειγμα τα πρώτα χρόνια του 80′ έχουν χρησιμοποιήσει και βινύλια και κασέτες και CD και MP3 και youtube, για να ακούσουν μουσική. Έχουν περάσει από το στάδιο, όπου έπρεπε να “παλέψεις” για κάτι που σήμερα είναι αυτονόητο. Έπρεπε να παλέψεις με το κασετόφωνο, όταν σου “έτρωγε” την κασέτα, έπρεπε να “χτυπάς” το βίντεο, όταν κόλλαγε, έπρεπε να δώσεις μάχη με το κινητό, για να στείλεις ένα μήνυμα!

Οι πρώτοι millennials, λοιπόν, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους με κάθε τρόπο, με βασικό αντίπαλο τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής τους. Δες στη συνέχεια πως έμοιαζε η καθημερινότητα ενός εφήβου στα 90s’.

1. Μήνυμα για επιδέξιους χειριστές

Τα γράμματα στο κινητό δεν ήταν όπως είναι σήμερα. Κάθε πλήκτρο περιείχε ένα συγκεκριμένο αριθμό γραμμάτων, που έπρεπε να ανακαλύπτεις υπομονετικά, προκειμένου να συντάξεις την πρόταση. Μια λάθος κίνηση σε οδηγούσε σε λάθος γράμμα, με αποτέλεσμα να έπρεπε να ξεκινήσεις το ψάξιμο από την αρχή.

2. Η επιλογή μουσικής

Σίγουρα αποτελούσε πρόκληση, αφού έπρεπε να ψάχνεις κανένα 20λεπτο, για να βρεις το CD της αρεσκείας σου.

3. H επαναφορά της κασέτας

Το μαγνητόφωνο της εποχής συχνά “έτρωγε” την ταινία της κασέτας. Ένα μολύβι ήταν πάντα χρήσιμο, προκειμένου να την επαναφέρεις στη σωστή της μορφή.

4. Τα σημερινά παιδιά και τα παιδιά του 90′

Τα ρούχα ήταν τραγικά. Τα παιδιά έμοιαζαν σαν να το έχουν σκάσει από το κατηχητικό.

5. Ο τρόπος να “μπλοκάρεις” τους ανεπιθύμητους

Τι Block στο Facebook και αηδίες! Στα 90s’ κατέβαζες το ακουστικό και χανόσουν από τον πλανήτη.

6. Ο μοχλός του παραθύρου στο αυτοκίνητο

Για να ανοίξεις το παράθυρο του αυτοκινήτου, χρειαζόσουν τη δύναμη του Σούπερμαν!

7. Το CD – player

Μια συσκευή σε πρακτικό μέγεθος για τις εξορμήσεις στην πλατεία ή στο προαύλιο του σχολείου.

8. Ο υπολογιστής της εποχής

Το μέγεθος της οθόνης ήταν εξωπραγματικό. Επίσης, έπρεπε να έχεις ελεύθερο όλο το απόγευμα, για να ανοίξεις το υπολογιστή.

9. Οι δισκέτες

Τι είναι αυτό; Ο προάγγελος του USB.

10. Το φιλμ 

Οι εμφάνιση των φωτογραφιών στα 90s’ δεν ήταν απλή υπόθεση. Χρειαζόταν υπομονή, επίσκεψη στο φωτογραφείο, αναμονή μερικών ημερών και 3 προσευχές, μπας και βγει καμιά καλή φωτογραφία.

11. Ο τηλεφωνικός κατάλογος

Ήθελες να βρεις το τηλέφωνο κάποιου; Το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να συμβουλευτείς αυτό το εύχρηστο βιβλίο, που κυκλοφορούσε από τον ΟΤΕ σε πρακτικό δίτομο μέγεθος

12. Οι καμπάνες

Κι όμως, το να κρύβεις τα παπούτσια με τεράστια παντελόνια, ήταν μόδα κάποτε!

13. Επίσκεψη στο Βίντεο Κλαμπ

Κάπως έτσι ήταν το 1990 τα βίντεο κλαμπ! Έμπαινες μέσα και χάζευες τις ταινίες με τις ώρες.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
1Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα