“Κρουαζιέρα” στη Μεσόγειο! Το SuperQuiz ταξιδεύει στα νησιά της

Η Μεσόγειος αποτελεί την πιο γνωστή από τα αρχαία χρόνια μεγάλη κλειστή θάλασσα. Βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους: την Ευρώπη,την Ασία και την Αφρική. Η δυτική της πλευρά συνδέεται με τον Ατλαντικό Ωκεανό, διαμέσου του πορθμού του Γιβραλτάρ. Στα ανατολικά ενώνεται με την Ερυθρά θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
Μαζί με την Προποντίδα, τον Εύξεινο Πόντο και την Αζοφική θάλασσα έχει έκταση 2.500.000 τ.χλμ. Το μέγιστο μήκος της, από το Γιβραλτάρ μέχρι τις ακτές της Συρίας, είναι 3.860 χλμ., το μέγιστο πλάτος 1.800 χλμ., ενώ το μέγιστο βάθος είναι 5.121 μέτρα σε απόσταση 62 μιλίων νοτιοδυτικά από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Γενικά η Μεσόγειος Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη κλειστή θάλασσα της Γης και μοιάζει με λίμνη. Υπήρξε σημαντικό εμπορικό και ταξιδιωτικό πέρασμα από τα αρχαία χρόνια, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της αναπτύχθηκαν πολλοί σημαντικοί πολιτισμοί.

Και μετά τη σύντομη ενημέρωση, που είχες με την ευγενική συνδρομή του Wikipedia, ήρθε η ώρα να πιάσεις δουλειά! Στο σημερινό κουίζ θα δοκιμάσεις της γεωγραφικές και τις εγκυκλοπαιδικές σου γνώσεις. Το θέμα μας είναι η Μεσόγειος θάλασσα και συγκεκριμένα τα νησιά της. Φυσικά δεν είμαστε κορόιδα, για να σου δώσουμε πληροφορίες και γι’ αυτά.

10 ερωτήσεις! Βάλε τα δυνατά σου και απάντησε σωστά! Ο νικητής κερδίζει ένα τριήμερο, χωρίς επιστροφή στο πουθενά!

Η γνώμη σας μετράει
2Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα