Ο καλύτερος μπαμπάς! 11 περιπτώσεις που θαυμάζουμε

Ο μπαμπάς συχνά παραγκωνίζεται από τη μητέρα και η συμβολή του θεωρείται δευτερευούσης σημασίας. Η αλήθεια όμως είναι ότι παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στη διαδικασία της διαπαιδαγώγησης. Πέρα από το γεγονός ότι συνήθως παρέχει οικονομική σταθερότητα στην οικογένεια, είναι αυτός που θα «θωρακίσει» ψυχικά και το αγόρι και το κορίτσι. Ποιο μοντέλο συμπεριφοράς θα ακολουθήσει ένα αγόρι; Πως θα συμπεριφερθεί αργότερα στο αντίθετο φύλο; Όλα αυτά εξαρτώνται φυσικά από τον πατέρα και το πρότυπο που θα αποτελέσει για το γιο του. Και το κορίτσι όμως τον χρειάζεται εξίσου, προκειμένου να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να ανακαλύψει την προσωπική του αξία.
Η απουσία του πατέρα ή η ανικανότητα να εκπληρώσει σωστά τον προορισμό του αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στον ψυχισμό του παιδιού, που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Το παιδί που γίνεται ενήλικας μπορεί να πάσχει από εσωτερική μοναξιά, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ασταθή συμπεριφορά.
Δες, λοιπόν, στη συνέχεια 11 μπαμπάδες, που πήραν σοβαρά το ρόλο τους, κερδίζοντας την εκτίμηση των παιδιών τους και το θαυμασμό των γύρω τους.

1. Αποφοίτηση και για τους δύο

2. Πάνω από όλα το παιδί

3. Περίπου 30 χρόνια μετά

4. Η συγκίνηση ενός πατέρα

5. Μπαμπάς “λυγίζει” στην αποφοίτηση του παιδιού του

6. Μεγαλώνοντας μαζί

7. Το τελευταίο ενθύμιο πριν από το θανατηφόρο ατύχημα της κόρης του

8. Ο ερχομός των διδύμων

9. Αναπαράσταση της Σταχτοπούτας για κόρη και μπαμπά

10. Ο πολύτεκνος πατέρας

11. Βόλτα για δύο

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα