Πρώτος στο χωριό ή δεύτερος στην πόλη;

Ας όψεται η ρημάδα η αστικοποίηση, που σε έκανε να παρατήσεις το όμορφο ορεινό χωριό σου και να κατέβεις στην πρωτεύουσα να αρπάξεις τις ευκαιρίες! Και που έκανες το άλμα τι κατάλαβες; Δε γνώριζες ότι στην περίοδο της Κατοχής μόνο στα χωριά τους επέζησαν; Η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως την παρουσιάζουν στην τηλεόραση, διότι, από τα όσα γνωρίζουμε, οι διευθυντικές θέσεις και τα “τσουβάλια” με λεφτά δεν πέφτουν στο κεφάλι κανενός! Αλλά πες ότι σπάει ο διάολος το ποδάρι του και τελικά σε προσλαμβάνουν στην πολυεθνική που ονειρευόσουν. Ποιος σου είπε ότι θα έχεις το χρόνο να χαρείς την επιτυχία σου; Για να συνειδητοποιήσεις το λάθος που έκανες και πάρεις επιτόπου το κτελ της επιστροφής, το viralbuzz.gr ετοίμασε το τιτανο-τεράστιο VS μεταξύ πόλης και χωριού!

Χωριό

Κλαις με μαύρο δάκρυ: Όταν σκέφτεσαι ότι άφησες το μισό θεσσαλικό κάμπο που είχε πάρει προίκα ο πατέρας σου. Κατέβηκες στην Αθήνα και να γίνεις άνεργος οικονομολόγος. Η ζωή στην πόλη προσφέρει πράγματι πολλές επιλογές. Δυστυχώς, εσύ από το δυαράκι στην Κυψέλη το μόνο που έχεις δει είναι οι μπουγάδες στην ταράτσα της απέναντι πολυκατοικίας.

Ανοίγει η καρδιά σου: Επειδή στο χωριό είσαι άνθρωπος με ταυτότητα. Όλοι γνωρίζουν το γενεαλογικό σου δέντρο, τα προσωπικά της οικογενείας σου, το Α.Φ.Μ σου, τι νούμερο παπούτσι φοράς. Είσαι κάποιος βρε, αδερφέ!

Δυνατό σημείο: Η μηδενική εγκληματικότητα, τα φρέσκα αυγά και ζαρζαβατικά, η πίτες, Παναγιά μου, με το χειροποίητο φύλλο. Μπορείς να βγεις σαν άνθρωπος μετά τη δουλειά σου και να πεταχτείς για τσίπουρα στο καφενείο με τους παππούδες και αν ξέρεις, παίζεις και καμιά ξερή.

Μελανό σημείο: Αν δεν είσαι ο πρόεδρος του χωριού, ο παπάς, ο δάσκαλος ή ο τρελός, το μέλλον σου προβλέπεται μελανό. Κανείς δε θα ασχολείται μαζί σου, αλλά στο “άψε σβήσε” θα βγάζουν τα άπλυτά σου στη φόρα.

Αγαπημένη ατάκα: Κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος την πόλη

Βαθμολογία: 10/10 Γιατί ο άνθρωπος δε φτιάχτηκε για να κατοικεί σε τσιμεντένια κλουβιά, αλλά κοντά στη φύση με τη γιαγιά του την Τριγώνα, που ξέρει και βελονάκι

Πόλη

Κλαις με μαύρο δάκρυ: Επειδή σου έκλεψαν το πορτοφόλι μέσα στον ηλεκτρικό και δεν πήρες χαμπάρι. Επίσης, κάθε πρωί ένα δάκρυ το ρίχνεις, γιατί δουλεύεις στις 10 και πρέπει να ξεκινήσεις στις 7 (αν δεν έχει κίνηση)

Ανοίγει η καρδιά σου: Όταν έρχεται 3ήμερο και επιτέλους φεύγεις από τη ‘χαβούζα”, για να πας στο χωριό σου! Μόλις περάσεις τα διόδια, νιώθεις πάλι ότι η ζωή είναι ωραία!

Δυνατό σημείο: Οι επιλογές στη διασκέδαση, τα ψώνια, (κάποτε) στη δουλειά και αν είσαι εγκληματίας είναι ευκολότερο να χάσουν τα ίχνη σου!

Μελανό σημείο: Είναι όλα “μελανά”! Μαύροι τοίχοι από το καυσαέριο, μαύρα πνευμόνια, μαύρη η ψυχή σου, γενικά μαύρα…

Αγαπημένη ατάκα: Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα!

Βαθμολογία: 5/10 Γιατί το πρόσωπό σου έχασε το πραγματικό του χρώμα, το ίδιο και οι ντομάτες, τα αυγά, το κρέας (αυτοσχεδίασε…)

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα