Σκύλος ή γάτα; Διαλέγουμε κατοικίδιο!

Είσαι άτομο που αγαπά τα κατοικίδια; Το πιθανότερο είναι στο χώρο σου να βρίσκεται μια γάτα ή ένας σκύλος. Αυτά τα είδη σίγουρα είναι τα δημοφιλέστερα, αφού σου δίνουν τη δυνατότητα της άμεσης επαφής. Μαζί τους δε νιώθεις ποτέ μόνος, καθώς πάντα υπάρχει κάποιος να σε περιμένει με ανυπομονησία να επιστρέψεις. Είτε προτιμάς τους σκύλους είτε τις γάτες, γνωρίζεις ότι τα 2 τετράποδα έχουν ξεχωριστά χαρίσματα αλλά και διαφορετικές απαιτήσεις από τον ιδιοκτήτη. Αν φερθείς υπεύθυνα απέναντί τους, τότε μπορείς να χτίσεις σχέσεις ζωής, που βασίζονται στην ανιδιοτελή ανταλλαγή συναισθημάτων. Δες παρακάτω όμως τους λόγους, που διακρίνουν τα δημοφιλή κατοικίδια και μην ξεχάσεις να ψηφίσεις στο poll.

1. Σκύλος

Τα σπάει: Γιατί σε κοιτάζει με λατρεία και είσαι πραγματικά το κέντρο του κόσμου του. Είναι προσκολλημένος πάνω σου σε τέτοιο βαθμό, που θα έδινε τη ζωή του για σένα. Νιώθεις πάντα την παρουσία του, ακόμα και όταν κοιμάται και καθημερινά σου αποδεικνύει ότι αξίζει τα χρήματα που  ξοδεύεις γι’ αυτόν.

Θα δεθεί μαζί σου: Όταν περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο. Μην τον κρατάς κλειδωμένο στο σπίτι. Βγάλε τον έξω. παίξε με μπάλες, ξύλα, πέτρες, τρέξτε. Θα είναι απόλυτα ευτυχισμένος και θα χτίσεις μια σχέση αγάπης που δε συγκρίνεται με τίποτα.

Δεν κάνει: Για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο ή για όσους θα τον πάρουν για “φύλακα”. Το να πάρεις σκύλο και να τον πετάξεις σε ένα μπαλκόνι, σε καθιστά ακατάλληλο αφεντικό, καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρεις ένα υγιές ζώο και να το μετατρέψεις σε νευρικό και θλιμμένο.

Είναι τέλειος: Για τα μικρά παιδιά, που διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, για ανθρώπους που τους αρέσει η φύση και για τους μεγαλύτερους που νιώθουν μόνοι.

Μελανό σημείο: Είναι σαν να έχεις μωρό. Δυσκολεύεσαι να φύγεις και να κάνεις το πρόγραμμά σου, αν δεν έχεις κάπου να τον αφήσεις.

Βαθμολογία: 10/10 Γιατί είναι το δώρο της φύσης στον άνθρωπο

2. Γάτα

Τα σπάει: Γιατί είναι ναζιάρα, χαριτωμένη και μπορεί με διάφορα κόλπα να σε κάνει ό,τι θέλει. Είναι περήφανη, σε κοιτάζει με ύφος τύπου “σε έχω γραμμένο” και μετά από λίγο μετατρέπεται στο πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου. Σαν τις γυναίκες ένα πράγμα!

Θα δεθεί μαζί σου: Όποτε γουστάρει. Αλλά ακόμα κι αν δεθεί, μην περιμένεις να στο δείχνει κάθε τρεις και λίγο! Ίσως όταν έχει όρεξη.

Δεν κάνει: Για ανθρώπους που αναζητούν σχέσεις μεγαλύτερης εμπλοκής με το κατοικίδιό τους και θέλουν να κάνουν δραστηριότητες μαζί του.

Είναι τέλεια: Γι’ αυτούς που θέλουν κατοικίδιο χωρίς όμως πολλές υποχρεώσεις. Στη γάτα βάζεις νερό, φαγητό, 2 παιχνίδια και κάνει κουμάντο μόνη της.

Μελανό σημείο: Τα νύχια που σου χώνει στο κρέας όταν γουργουρίζει και η εκνευριστική τρίχα στα ρούχα που δε φεύγει με τίποτα και προκαλεί απανωτές αλλεργίες.

Βαθμολογία: 8/10 Γιατί είναι καλή, αλλά όχι όσο ο σκύλος.

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει1Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα