Σώσε το νερό! 6 συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη. Παρόλα αυτά εκατομμύρια άνθρωποι ακόμα δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό και οι υπόλοιποι κάνουν ό,τι μπορούν για να το μολύνουν. Κάποιες φορές εν αγνοία μας καταστρέφουμε ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που μας χάρισε η φύση. Οι συνήθειες, που σχετίζονται με την καθαριότητα του σπιτιού, είναι μια από τις πιο σοβαρές πηγές μόλυνσης, καθώς αυτά που πετάμε στο νεροχύτη έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο οικολογικό σύστημα. Δες στη συνέχεια 6 συνήθειες, που πρέπει επειγόντως να σταματήσουμε, προκειμένου να επιβιώσει ο πλανήτης. Ή αλλιώς, τι να μην ρίχνεις στο νεροχύτη.

1. Σκουπίδια, που θεωρούνται εύκαμπτα (π.χ μαντηλάκια, ακαθαρσίες κατοικιδίων)

Εκτός από το γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη στους σωλήνες του σπιτιού, τα σκουπίδια που θεωρούνται εύκαμπτα εμπεριέχουν χημικά, τα οποία καταλήγουν στο νερό. Ειδικά οι ακαθαρσίες γάτας εμπεριέχουν και βακτήρια, τα οποία καταναλώνονται στη συνέχεια, μέσω του νερού, από άλλα ζώα. Πέτα τα μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια, για να μην καταλήγουν στις αποχετεύσεις.

2. Λάδι και λίπος στο νεροχύτη

Τα προϊόντα αυτά μολύνουν το περιβάλλον, οπότε είναι καλύτερο να τα τοποθετείς σε βάζο ή σακούλα πριν τα πετάξεις στα σκουπίδια.

3. Καθαριστικά προϊόντα

Προκειμένου να καθαρίσεις το σπίτι και να ξεφορτωθείς τα μικρόβια, χρησιμοποιείς χημικά προϊόντα πολύ ισχυρά. Μπορεί να μην βουλώνουν τις αποχετεύσεις, όπως τα λίπη, όμως η οικολογική καταστροφή που προκαλούν, όταν τα πετάς στο νεροχύτη, είναι ανυπολόγιστη.

4. Μπογιά

Αν είσαι καλλιτέχνης και, μετά τη ζωγραφική, σου περισσεύει χρώμα, καλύτερα να το χαρίσεις σε κάποιον άλλον παρά να καταλήξει στο νεροχύτη. Η μπογιά είναι εξαιρετικά τοξική, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους.

5. Κατακάθι από καφέ

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι ο καφές λειτουργεί στους σωλήνες, όπως ακριβώς και το λάδι, δημιουργώντας έναν κακό χαμό. Απόφυγε το ξέπλυμά του κατευθείαν στο νεροχύτη και πέτα τον στον κάδο απορριμμάτων.

6. Αυτοκόλλητα 

Όταν ξεκολλάς το αυτοκόλλητο από το μήλο, μην το πετάς στο νεροχύτη. Πολύ εύκολα θα καταλήξει στον ωκεανό, μολύνοντας με χημικά το οικοσύστημα.

ΠΗΓΗ: brightside.me

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα