Τέλειος καθαρισμός φούρνου σε 5 βήματα

Ο καθαρισμός του φούρνου αποτελεί συνήθως μια δύσκολη διαδικασία, που αναγκάζει συχνά τις νοικοκυρές να… σιχτιρίζουν και τους εργένηδες να αποφεύγουν πλήρως αυτή την αγγαρεία, μέχρι να χαλάσει ο φούρνος. Στο διαδίκτυο πάντως κυκλοφορούν πολλά video που δείχνουν πιο εύκολους τρόπος για τον καθαρισμό του φούρνου, μέσα από κάποια lifehacks, λύσεις δηλαδή που έχουν ανακαλυφθεί μετά από προσπάθειες και ταλαιπωρία χρόνων.

Ένα από αυτά, υπόσχεται τον τέλειο καθαρισμό όλων των μερών ενός φούρνου, μέσα ουσιαστικά από 4 απλά βήματα, τα οποία μπορεί να κάνει ο καθένας μας, με ελάχιστο προγραμματισμό και σε ελάχιστο χρόνο. Πάμε να τα δούμε ένα ένα:

Τα 4 βήματα για τον καθαρισμό του φούρνου

Βήμα 1: Βάλε μισό φλιτζάνι αμμωνία σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στο κέντρο του φούρνου. Θα πρέπει να μείνει εκεί για περίπου πέντε ώρες, οπότε καλό είναι να το κάνεις το βράδυ για την επόμενη ημέρα.

Βήμα 2: Αφαίρεσε το ράφι του φούρνου και ρίξε την αμμωνία σε ένα λίτρο νερού, ώστε στο υγρό που θα δημιουργηθεί να βουτάς το πανί για να καθαρίσεις τα τοιχώματα του φούρνου. Ο καθαρισμός θα είναι πλέον πολύ πιο εύκολος.

Βήμα 3: Βάλε το ράφι (ή τα ράφια) στην μπανιέρα και ρίξε ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα. Άστο να “μουλιάσει” για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισέ το πανεύκολα με ένα σφουγγάρι. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο νεροχύτη αν είναι αρκετός ο χώρος.

Βήμα 4: Συνδύασε σε ένα μπολ μαγειρική σόδα και νερό, ώστε να δημιουργηθεί μία κρέμα. Άπλωσε την κρέμα αυτή στο τζάμι του φούρνου και περίμενε για 20 λεπτά. Με ένα πανάκι καθάρισε στη συνέχεια εύκολα και γρήγορα την κρέμα, για εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όλα τα μέρη του φούρνου θα είναι έτσι πεντακάθαρα, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία και τρίψιμο με τις ώρες και μέχρι να σου… φύγουν τα χέρια. Αυτό υπόσχεται τουλάχιστον το lifehacker.com, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω video.

Ο “τέλειος” καθαρισμός του φούρνου

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα