Τα ρομπότ είναι εδώ! 3 περιπτώσεις που το αποδεικνύουν

Ρομπότ παλαιότερα βλέπαμε μόνο στις ταινίες και αποτελούσαν βασικό παιχνίδι για τα αγόρια προσχολικής ηλικίας. Οι εποχές όμως άλλαξαν και πλέον τα βλέπουμε να παίρνουν θέση σε διάφορους χώρους, ιδιαίτερα μετά την “έκρηξη” που δημιούργησε η πανδημία παγκοσμίως. Κάποια παίζουν σε ταινίες, άλλα εργάζονται σε νοσοκομεία και ξενοδοχεία. Όπως και να έχει, μας αρέσει να τα χαζεύουμε και να απορούμε με τις δυνατότητες που μας δίνει πλέον η τεχνολογία. Δείτε στη συνέχεια εντυπωσιακά ρομπότ που έπιασαν “δουλειά” σε διάφορα μέρη του κόσμου!

1. Ο Guntam, το ρομπότ!

Το ρομπότ RX-78-2 Gundam έχει «εξέλθει» από δημοφιλή τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων στην Ιαπωνία: έκανε το ντεμπούτο του το 1979 στη σειρά «Mobile Suit Gundam». Η σειρά έγινε ένα ατελείωτο francise με πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες, πολλές τηλεοπτικές σειρές, ιστορίες μάνγκα και βιντεοπαιχνίδια. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είδαμε ότι στην Gundam Factory Yokohama, νότια του Τόκιο, γίνονταν δοκιμές για τις κινητικές δεξιότητες του ύψους 18 και κάτι μέτρων ρομπότ RX-78-2 Gundam. Τον περασμένο Ιούλιο, οι μηχανικοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ότι το ρομπότ ήταν σε θέση να υψώσει και να επαναφέρει στο έδαφος το γιγαντιαίο μηχανικό πόδι του. Πριν από λίγο καιρό, καινούργια βίντεο τεκμηρίωσαν πρόοδο στις εργασίες: το βάρους σχεδόν 25 τόνων μηχανικό θαύμα μπορεί τώρα να περπατήσει, να γονατίσει, να στρέψει το κεφάλι του, ακόμη και να υψώσει το χέρι του δείχνοντας στον ουρανό.

2. Ο Pepper στα ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο Pepper αποτέλεσε μια από τις πρόσφατες καινοτομίες που είδαμε στα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Υποδεχόταν τους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος και τους ενημέρωνε για τρέχοντες προσφορές. Μετά την πανδημία ο Pepper επιβαρύνθηκε με νέα καθήκοντα. Μέσω της εφαρμογής της Mobile Technology, ο Pepper προτρέπει τους πελάτες του ΑΒ Ελληνικό να τηρούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των θεσμικών εκπροσώπων της χώρας μας, αλλά και τα επιπλέον προληπτικά μέτρα της ΑΒ Βασιλόπουλος, διατηρώντας τον ευχάριστο και φιλικό τρόπο επικοινωνίας που τον έκανε αγαπητό.

3. Ρομπότ που σερβίρει κρασί

Το Hotel Trio στην Καλιφόρνια έχει στο δυναμικό προσωπικού του και το ρομπότ με το χαρακτηριστικό όνομα Rosé. Μπορεί να φτάσει σε κάθε δωμάτιο χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη καθοδήγηση για να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ ή να βρει τον σωστό αριθμό δωματίου. Προσφέρει μία μοναδική υπηρεσία room service για όσους θέλουν να απολαύσουν το κρασί τους στο δωμάτιο, με την παράδοση να κάνει ένα ρομπότ.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα