Τι φυτό έχεις στη γλάστρα; Βρες τo στο κουίζ!

Με τον όρο φυτό χαρακτηρίζεται ένας από τους τύπους με τους οποίους εμφανίζεται η ζωή στη Γη. Ο όρος φυτό είναι γενική ονομασία που δίνεται στα ποώδη, θαμνώδη και δενδρώδη ζώντα είδη. Τα Φυτά αποτελούν ένα από τα τέσσερα βασίλεια (μαζί με τα Ζώα, τα Πρώτιστα και τους Μύκητες), που σχηματίζουν το υπερβασίλειο των Ευκαρυωτικών οργανισμών. Μέχρι το 2010 είχαν βρεθεί 300-315 χιλιάδες είδη φυτών, εκ των οποίων τα 260-290 χιλιάδες ήταν Σπερματόφυτα.

Σχετικά με την ικανότητα της διατροφής τους, τα φυτά διακρίνονται σε αυτότροφα και ετερότροφα. Αυτότροφα είναι τα φυτά εκείνα που χάρη στην παρουσία της χλωροφύλλης, που απορροφά την ακτινοβολούμενη ενέργεια του ηλιακού φωτός, είναι ικανά να αυξήσουν το σώμα τους. Μετατρέπουν τις ανόργανες ουσίες του εδάφους και του αέρα σε οργανικές συνθέσεις. Τα ετερότροφα φυτά είναι εκείνα που είναι ανίκανα για μια αυτόνομη ζωή. Ζουν σε βάρος άλλων οργανισμών ή αναπτύσσονται πάνω σε οργανικές ουσίες που βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Και μετά τις σύντομες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, που αποκόμησες και σήμερα, ετοιμάσου να λύσεις το “πράσινο” κουίζ, που ακολουθεί.

Πόσο καλά γνωρίζεις τα είδη των φυτών;

Θα φανεί στην πορεία! Προσπάθησε να αναγνωρίσεις το εικονιζόμενο φυτό και να δώσεις τη σωστή απάντηση.

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα