Χειμώνας ή Άνοιξη; Ήρθε η… εποχή να διαλέξεις!

Μπήκε ο Μάρτης και θεωρητικά αφήνεις πίσω σου σιγά σιγά το χειμώνα. Γελάει ο κόσμος βέβαια, γιατί παραδοσιακά το χειρότερο κρύο στην Ελλάδα έρχεται μαζί με την άνοιξη. Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκαύτης έλεγαν οι παλιοί και κάτι παραπάνω ήξεραν! Παρόλα αυτά, ετοιμάζεσαι ψυχολογικά να αποχαιρετήσεις τις κρύες νύχτες του χειμώνα, τα κασκόλ, τα σκουφιά και να αρχίσεις να τραγουδάς το γνωστό άσμα της Σοφίας Βόσου, που καλωσορίζει την άνοιξη, τον έρωτα, τις πεταλούδες και όλα τα συναφή! Νιώθεις όντως όμως ανακούφιση που απομακρύνεται το κρύο και θα αρχίσει η φύση να “οργιάζει” γύρω σου; Ή μήπως ανήκεις στη μερίδα εκείνων που προτιμούν το χειμώνα και δεν έχουν τίποτα καλύτερο από τη θαλπωρή της γούνινης παντόφλας μπροστά στο τζάκι; Αυτό το VS, λοιπόν, θα βάλει “κάτω” τις εποχές, λέγοντας τα “σύκα σύκα” και τη “σκάφη σκάφη”! Ξεκινάμε…

Χειμώνας

Ναι με χίλια: Στις ατέλειωτες ξάπλες στον καναπέ αγκαλιά με την κουβέρτα, στο ζεστό καφέ, στο γεγονός ότι εξαφανίστηκαν επιτέλους τα παλιοκούνουπα, στις εκδρομές στο βουνό.

Μήτε στον εχθρό σου: Η πολύωρη παραμονή σε χώρους χωρίς θέρμανση, οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί, η “βαρκάδα” με το αυτοκίνητο, όταν πλημμυρίζουν οι δρόμοι.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Στον Άγιο Βασίλη, στα ρεβεγιόν, στα χριστουγεννιάτικα δώρα, στα χιονοδρομικά και τα σαλέ ( με την προϋπόθεση ότι τα κάνεις όλα αυτά)!

Δεν μπορείς άλλο: Να νυχτώνει από τις πέντε, να είσαι αιχμάλωτος από σπίτι σε σπίτι, από φόβο μη χάσεις κανένα δάχτυλο και να περιμένεις μια βδομάδα να στεγνώσει η μπουγάδα.

Bonus: Τα φαρδιά πουλόβερ κρύβουν με ευκολία τα περιττά κιλά. Το πρόβλημα ξεκινά μόλις σφίξουν οι ζέστες!

Βαθμολογία: 9/10 Γιατί έχει τις χάρες του, αλλά κρατάει πολύ

Άνοιξη

Ναι με χίλια: Στις μυρωδιές των δέντρων, την ιδανική θερμοκρασία, στις βόλτες στη φύση, στην ανανεωμένη διάθεση, στις ανθισμένες αμυγδαλιές

Μήτε στον εχθρό σου: Οι αλλεργίες, που σου χτυπούν επιτακτικά την πόρτα, οι ουρές από κάμπιες σε όλα τα πεζοδρόμια, τα απανωτά κρυολογήματα που σε καθηλώνουν στο κρεβάτι να βλέπεις το ήλιο από το… παράθυρο

Ψήφος εμπιστοσύνης: Στο σούβλισμα του οβελία, στις παπαρούνες, στις Εκθέσεις λουλουδιών, στα ανοιχτόχρωμα ρούχα

Δεν μπορείς άλλο: Να ζεις με την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει άνοιξη. Πλέον ο καιρός έχει “τρελαθεί! Από το χιονιά κατευθείαν στον καύσωνα!

Bonus: Η Καθαρά Δευτέρα. Όλα καταλήγουν στο φαγητό τελικά!

Βαθμολογία: 10/10 Γιατί είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου

 

 

Η γνώμη σας μετράει
1Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα