Όλη η αλήθεια πίσω από 7 διάσημα τραγούδια!

Μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια έχουν προκύψει ακριβώς επειδή ο εκάστοτε καλλιτέχνης βίωνε κάποιο προσωπικό δράμα. Έρωτες, χωρισμοί, διαζύγια, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μερικά από αυτά. Μουσικοί όπως ο Johnny Cash και η Beyoncé χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους εμπειρίες συνέθεσαν κομμάτια, τα οποία μιλούν στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων. Κάποια κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, τις οποίες ήρθε η ώρα να μάθεις. Ας δούμε λοιπόν τα πραγματικά γεγονότα που κρύβονται πίσω από 7 αγαπημένα μας τραγούδια.

1. Don’t Speak, No Doubt

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος. Η Gwen Stefani το έγραψε μόλις χώρισε με τον μπασίστα του συγκροτήματος Tony Kanal. Στην αρχή το τραγούδι έμοιαζε με rock hit από τα 70s’, μετά το προσωπικό δράμα όμως της τραγουδίστριας έγινε αισθητά πιο λυπητερό, με αποτέλεσμα το τραγούδι που όλοι γνωρίζουμε.

2. Because of You, Kelly Clarkson

Το 2005, η Kelly Clarkson ανέφερε σε συνέντευξή της ότι το συγκεκριμένο τραγούδι σχετίζεται με τον “κύκλο της οικογένειας”. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα δικά τους παιδιά όπως τους συμπεριφέρονταν οι γονείς τους και τα παιδιά με τη σειρά τους επαναλαμβάνουν ανάλογες συμπεριφορές στην επόμενη γενιά. Το διάσημο “Because of you” αναφέρεται σε αυτόν τον κύκλο, που πρέπει να σπάσει στις περιπτώσεις που δεν ήταν καλός. Πρόκειται για ένα προσωπικό βίωμα της τραγουδίστριας, καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 6 χρονών.

3. So What, Pink

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό και από τους στίχους του τραγουδιού, γράφτηκε από την Pink για τον σύζυγό της Carey Hart. Είχαν χωρίσει τη συγκεκριμένη περίοδο, όμως εμφανίστηκε στα γυρίσματα και πρωταγωνίστησαν μαζί στο συγκεκριμένο video clip. H Pink σε συνέντευξή της εξήγησε ότι έπεισε τον Hart να έρθει στο πλατό μαζί της, χωρίς όμως να γνωρίζει για το περιεχόμενο του τραγουδιού μέχρι εκείνη τη στιγμή.

4. Sorry, Beyoncé

Όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ Lemonade το 2016, οι θαυμαστές της τραγουδίστριας κατάλαβαν αμέσως ότι το τραγούδι “Sorry” ήταν εμπνευσμένο από τη σχέση της με τον Jay-Z. Το “Sorry” αποτελεί ένα κομμάτι που σχετίζεται με την απιστία του συντρόφου της, την οποία άλλωστε λίγο αργότερα παραδέχτηκε και ο ίδιος.

5. Praying, Kesha

Μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη με τον παραγωγό της, η Kesha κυκλοφόρησε αυτό το τραγούδι το 2017. αυτό το τραγούδι, σύμφωνα με την ίδια, δείχνει την ανάγκη να δείχνουμε κατανόηση ακόμα και απέναντι σε αυτούς που μας έχουν φερθεί άσχημα. Είναι ένα τραγούδι που δείχνει ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας, ακόμα και τις πιο σκοτεινές στιγμές. H Kesha είχα αποκαλύψει ότι κακοποιήθηκε ακόμη κι ως διάσημη τραγουδίστρια κι έβγαλε τη ζωή της στη φόρα, για να ενισχύσει τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

6.When Doves Cry, Prince

Ο Prince έγραψε το τραγούδι για το soundtrack της ταινίας Purple Rain. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η ταραχώδης σχέση του με την Susan Moonsie, έλος του συγκροτήματος Apollonia 6.

7. Wonderful Tonight, Eric Clapton

Η Pattie Boyd κάποια στιγμή πήρε διαζύγιο από τον George Harrison και παντρεύτηκε έναν από τους καλύτερούς του φίλους, το μουσικό Eric Clapton. Ήταν κεντρική ηρωίδα του Clapton όχι μόνο στο συγκεκριμένο τραγούδι αλλά τον ενέπνευσε να γράψει και το Layla.

Μείνετε στην παρέα μας με ένα απλό LIKE στη σελίδα μας στο Facebook

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει2Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα