Ώρα για πίτσα! Ποιότητα ή οικονομία;

Άνθρωπος που δεν λαχταρά για πίτσα σταθερά μια φορά την εβδομάδα, δεν είναι φίλος μας. Οι υπόλοιποι σίγουρα ταλαιπωρούνται πάντως κάθε φορά με την επιλογή, καθώς υπάρχουν πια… άπειρες πιτσαρίες σε όλη την Αθήνα, με την κάθε μία να έχει φανατικούς οπαδούς και φανατικούς εχθρούς.

Δύο από τα πιο γνωστά, αλλά τελείως αντίθετα brand, είναι αυτό της Pizza Fan που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα και εκείνο της Pizza Hut που έχει ακολουθήσει το… ανάποδο δρομολόγιο τα τελευταία χρόνια και ειδικά εν μέσω κρίσεις,μειώνοντας τα καταστήματά της.

Η πρώτη έχει ως “όπλο” τις χαμηλές τιμές και την τεράστια γκάμα προϊόντων και επιλογών και η δεύτερη τη φήμη της κορυφαίας παγκόσμιας “αλυσίδας”, που προσφέρει ακριβή αλλά premium πίτσα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα, το δίλημμα έχει ήδη απαντηθεί από την ίδια την αγορά, αλλά αν σου δίναμε 20 ευρώ για παραγγελία, εσύ τι θα επέλεγες; Ήρθε η ώρα να πάρεις θέση στο απόλυτο VS της πίτσας.

1. Πίτσα Fan

Έτος ίδρυσης: 1996

Αριθμός καταστημάτων: 74

Γιατί να την προτιμήσεις: Είναι η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα στο χώρο του pizza delivery. Έχει πολύ καλές τιμές, εκπτωτικά κουπόνια, καλή επαφή με τον πελάτη, γιατί εστιάζει αποκλειστικά στις τηλεφωνικές παραγγελίες.

Γιατί να την αποφύγεις: Γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα φας μια μέτρια πίτσα, που δε θα σου προσφέρει καμία ικανοποίηση. Δε μιλάμε για ποιοτικό, αλλά για “φτηνό” προϊόν, που θα σε ξελασπώσει σε ένα πάρτι, αλλά, αν είναι για προσωπική κατανάλωση, παράγγειλε από την πιτσαρία της γειτονιάς που απειλείται από την πίτσα Fan και έχει μακράν καλύτερη πίτσα.

Μας αρέσει: Το smart box, γιατί περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και πίτσας σε μια συσκευασία

Δε μας αρέσει: Η ζύμη. Θυμίζει κατεψυγμένο προϊόν κατώτερης ποιότητας

Βαθμολογία: 6/10 Με τα ίδια χρήματα μπορείς να παραγγείλεις κάτι πιο γευστικό, που να αξίζει τις ώρες που θα φας στο γυμναστήριο για να το κάψεις

2. Πίτσα Hut

Έτος ίδρυσης: 1958

Αριθμός καταστημάτων:  18.431 σημεία σε όλο τον κόσμο

Γιατί να την προτιμήσεις: Γιατί θα φας μια πίτσα που θα την ευχαριστηθεί η ψυχή σου. Ειδικά η εκδοχή της αφράτης ζύμης είναι εξαιρετικά γευστική. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να τη φας σε κάποιο κατάστημα και όχι να την παραγγείλεις

Γιατί να την αποφύγεις: Γιατί θα σου στοιχίσει μια περιουσία και η ποιότητα δεν πλέον πάντα το ίδιο καλή.

Μας αρέσει: Για συναισθηματικούς λόγους. Όποιος έφαγε πίτσα Hut προ δεκαετίας, ανακάλυψε την καλύτερη πίτσα του κόσμου. Δυστυχώς δεν ισχύει αυτό σήμερα, καθώς είναι εμφανής η διαφορά στη γεύση και την ποιότητα των υλικών.

Δε μας αρέσει: Το μικρό δίκτυο εξυπηρέτησης στην Ελλάδα. Πλέον τη βρίσκεις μόνο σε κεντρικά σημεία. Του λόγους της “συρρίκνωσης” βέβαια τους εξηγήσαμε ήδη.

Βαθμολογία: 7/10 Γιατί πλέον η τιμή δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα υπηρεσιών

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα