Ψηλοί σαν… κυπαρίσσια! 8 γίγαντες στον πραγματικό κόσμο

Συνηθίζουμε να τους βλέπουμε στις ταινίες, όμως γίγαντες υπάρχουν και στον πραγματικό κόσμο.Οι πιο ψηλοί άνθρωποι της ιστορίας προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητά τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το υπερβολικό ύψος κατάντησε μαρτύριο. To V-buzz συγκέντρωσε για σένα 8 περιπτώσεις πραγματικών γιγάντων, που ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 μέτρα. Ρίξε μια ματιά…
1.Bernard Coyne – 2,72 μ.

Ο Coyne γεννήθηκε το 1897 στις Η.Π.Α. Στο βιβλίο Guinness αναφέρεται ότι του επετράπη η είσοδος στον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο λόγω του ύψους του. Μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, που προήλθε από σκλήρυνση του ήπατος, το 1921, συνέχιζε να αναπτύσσεται. Είναι θαμμένος στον τόπο γέννησής του σε ένα ειδικά κατασκευασμένο πολύ μεγάλο φέρετρο.

2.Väinö Myllyrinne- 2,51 μ.

Ο Myllyrinne γεννήθηκε στη Φινλανδία το 1909 και για χρόνια ήταν επίσημα ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου. Ήταν επαγγελματίας παλαιστής και θεωρείται ως ο ψηλότερος στρατιώτης της ιστορίας, καθώς διετέλεσε μέλος του φινλανδικού στρατού. Πέθανε το 1963.

3.Edouard Beaupré- 2,52 μ.

Ο Edouard Beaupré γεννήθηκε στον Καναδά το 1881. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα 20 παιδιά της οικογένειας και είχε κανονικό ύψος κατά τα πρώτα χρόνια ζωής του. Το πιστοποιητικό θανάτου του έδειξε ότι ήταν 2,51 μ. και μπορούσε με ευκολία να σηκώσει ένα άλογο στους ώμους του. Πέθανε το 1904 από φυματίωση.

4.Al Tomaini -2,54 μ.

Ο Al Tomaini ήταν ένας γίγαντας με ύψος 2,54 μ. και βάρος 162 κιλά. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο τσίρκο, στην Έκθεση των Μεγάλων Λιμνών στο Σικάγο, όπου και γνώρισε, το 1936, τη σύζυγό του, Jeanie Tomaini, η οποία γεννήθηκε χωρίς πόδια. Μετά τη συνταξιοδότησή του από το τσίρκο, ο ίδιος και η Jeanie εγκαταστάθηκαν στην κοινότητα τσίρκου του Gibsonton στη Florida.

5.Leonid Stadnyk -2,57 μ.

Ο Leonid Stadnyk γεννήθηκε το 1969 στην Ουκρανία. Ήταν κτηνίατρος και ζούσε με τη μητέρα του. Μέχρι πρόσφατα αποτελούσε τον ψηλότερο άνθρωπο του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο της Guinness. Σύμφωνα με το Pravda, τα τελευταία χρόνια η υγεία του σιγά σιγά εξασθενούσε, αφού έπρεπε να στηρίζεται στους κορμούς των δέντρων και στους τοίχους του σπιτιού του για να περπατήσει. Απεβίωσε το 2014 από εγκεφαλική αιμορραγία.

6.John Rogan

Ο Rogan γεννήθηκε στο Hendersonville του Tennessee το 1868. Άρχισε να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στην ηλικία των 13 ετών, με αποτέλεσμα να υποφέρει από ανώμαλη ακαμψία των σκελετικών αρθρώσεων. Η ασθένεια τον εμπόδιζε, και μέχρι το 1882, δεν μπορούσε να σταθεί ή να περπατήσει. Αν και δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωματική εργασία λόγω της αγκύλωσής του, ζούσε με την πώληση πορτρέτων και καρτ-ποστάλ σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό και, όπως σημειώνεται σε άρθρο του 1897 στο περιοδικό Kansas City Journal, είχε δημοσιεύσει ορισμένα από τα σχέδια του. Το ύψος του έφτασε τα 2,67 μέτρα, αλλά ζύγισε μόνο 205 κιλά. Ο Rogan είναι ο ψηλότερος άνθρωπος αφρικανικής καταγωγής και παραμένει ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος που έχει καταγραφεί.

7.Johan Aason -2,19 μ.

Ο Aasen γεννήθηκε το 1890 στη Μινεάπολη της Μινεσότα και η μητέρα του ήταν επίσης γίγαντας με ύψος περίπου 2,20 μ. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Aasen ήταν περίπου 2,74 μέτρα, γεγονός που, αν είναι αλήθεια, θα τον καθιστούσε ψηλότερο από τον Robert Wadlow, που είναι ο ψηλότερος επαληθευμένος άνθρωπος στην ιστορία. Σύμφωνα όμως με την έκδοση του Guinness World Records του 1978 ήταν μόλις 2,19 μέτρα.

8.Robert Wadlow- 2,72 μ.

Ο Robert Pershing Wadlow (22 Φεβρουαρίου 1918 – 15 Ιουλίου 1940), γνωστός και ως ο Γίγαντας του Ιλλινόις , ήταν Αμερικανός, που έγινε διάσημος ως ο ψηλότερος άνθρωπος στην καταγεγραμμένη ιστορία, για τον οποίο υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Alton του Illinois, είχε ύψος 2,72 μέτρα και ζύγιζε 199 κιλά. Πέθανε, χωρίς να παρουσιάσει καμία ένδειξη για το τέλος της ανάπτυξής του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η γνώμη σας μετράει
2Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο1Τραγικό0Αντίο για πάντα

0 Comment

Leave a comment