4+1 λόγοι που αγαπάμε τη Δευτέρα!

Η Δευτέρα είναι ξεκάθαρα η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας. Όλοι μισούμε αυτή την ημέρα και το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο της ανεμελιάς και της ελευθερίας έχει τελειώσει. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αποτελεί την ημέρα με τις περισσότερες αυτοκτονίες, τα περισσότερα εμφράγματα και με τη… λιγότερη δουλειά, αφού έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος όρος πραγματικής εργασίας κάθε Δευτέρα είναι ο μικρότερος όλης της εβδομάδας, χωρίς να ξεπερνάει ούτε τις 3,5 ώρες.

Κι όμως, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι αν ψάξουμε βαθιά μέσα μας, θα καταφέρουμε να βρούμε ένα… silver lining, μια φωτεινή πλευρά της Δευτέρας, με πράγματα που αγαπάμε σε αυτή να την κάνουν λίγο καλύτερη. Ιδού τα δικά μας:

1. Αρχή της εβδομάδας και ημέρα προγραμματισμού

Τα πλάνα μας ξεκινούν πάντα τη Δευτέρα. Είναι η μέρα που μπορούμε να φτιάξουμε το πρόγραμμά μας χωρίς άγχος, αφού έχουμε όλη την εβδομάδα μπροστά μας για να πραγματοποιήσουμε ότι χρειάζεται, από δουλειά μέχρι ψώνια, αλλά και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Την Παρασκευή θα τρέχουμε  φυσικά, μέσα στο άγχος να τα κάνουμε όλα, όμως ο προγραμματισμός της Δευτέρας είναι πάντα καθησυχαστικός.

2. Η μέρα που θα ξεκινήσουμε δίαιτα

Ναι, εντάξει δεν γίνεται ποτέ. Αλλά ως γνωστό, όλες μας οι προσδοκίες για να ξεκινήσουμε δίαιτα, να πάμε επιτέλους στο γυμναστήριο και αρχίσουμε να τρώμε υγιεινά, είναι μαζεμένες στη Δευτέρα. Στην… επόμενη Δευτέρα.

3. Τα νέα του Σαββατοκύριακου

Τι να το κάνεις το Σαββατοκύριακο και την καλοζωία αν δεν μπορείς να την μοιραστείς με κάποιους την επόμενη ημέρα. Είτε πας στο σχολείο, είτε στη δουλειά, η Δευτέρα είναι κλασικά η μέρα που θα πεις τα νέα σου στους φίλους σου, στους συνεργάτες σου ή στους συμμαθητές σου και θα μάθεις αντίστοιχα τα δικά τους. Όσοι ασχολούνται δε με τα αθλητικά, ξέρουν ότι η Δευτέρα είναι η μέρα της… καζούρας από τους νικητές στους ηττημένους, ανάλογα με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο.

4. Οι καλύτερες σειρές είναι Δευτέρα βράδυ

Οι άνω των 30 θα θυμάστε σίγουρα την προσμονή με την οποία περιμέναμε κάθε Δευτέρα βράδυ. Ήταν η ημέρα που όλα τα κανάλια της τηλεόρασης είχαν τις καλύτερες σειρές τους και εν τη απουσία του ίντερνετ, ήμασταν αναγκασμένοι να στηθούμε μπροστά από την οθόνη για να παρακολουθήσουμε το αγαπημένο μας τηλεοπτικό πρόγραμμα. Από το “Λόγω Τιμής” και τη “Ζωή μας μια Βόλτα” του Παπακαλιάτη, μέχρι τους “Δύο Ξένους”, όλες οι κορυφαίες σειρές των 90s έπαιζαν τη Δευτέρα!

+1. Η κορυφαία εκπομπή του πλανήτη

Κι αν τη δεκαετία του 90 περιμέναμε τη Δευτέρα για να δούμε κάποια τηλεοπτική σειρά, πλέον η σχετική ανυπομονησία μας εδώ στο viralbuzz.gr αφορά ένα αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Κάθε Κυριακή βράδυ στις ΗΠΑ προβάλετε το κορυφαίο talk show όλων των εποχών (με 4 κερδισμένα βραβεία Emmy), το ανεπανάληπτο “Last Week Tonight” και τη Δευτέρα τα video ανεβαίνουν στο Youtube. Ο Τζον Όλιβερ είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί ποτέ στην πολιτική σάτιρα και κάθε εβδομάδα καταπιάνεται με σοβαρότατα θέματα που αφορούν όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Από τη θανατική ποινή, τα εμβόλια, τις απάτες τύπου HerbaLife και τo Facebook, μέχρι την κλιματική αλλαγή, τους μετανάστες, την εκκλησία και τις πολιτικές εξελίξεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Άγγλος παρουσιαστής καταφέρνει με τη σάτιρά του να κάνει ευχάριστα ακόμη και τα πιο στρυφνά θέματα, που αξίζει όμως να μάθεις-ενημερωθείς.

 

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα