5 σπάνιες ράτσες αλόγων απίστευτης ομορφιάς

Τα άλογα αποτελούν συνοδοιπόρο και πολύτιμο βοηθό για τον άνθρωπο εδώ για πάρα πολλά χρόνια. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν περισσότερες από 350 ράτσες στον κόσμο, εκ των οποίων κάθε μια έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο αυτή τη στιγμή 5 ράτσες αλόγων ξεχωρίζουν, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιες και διακρίνονται για την αξεπέραστη ομορφιά τους. Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια την ελίτ των αλόγων, όπως αυτή παρουσιάζεται από το theepochtimes.

Διαβάστε επίσης: top10: Οι πιο όμορφες πεταλούδες στον κόσμο!

1. Αχάλ-Τέκε

Θεωρούνται τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά άλογο στον κόσμο. Κατάγονται από το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και έχουν μεταλλιζέ τρίχωμα. Τα απίστευτα άλογα Αχάλ-Τέκε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι μόνο 1250 παγκοσμίως. Οφείλουν το λαμπερό τους τρίχωμα, που αντανακλά το φως όπως τα μέταλλα, στα γονίδιά τους και μόνο. Διαθέτουν μάλιστα και γονίδια παρόμοια με του ελαφιού. Επίσης είναι γνωστά και για τις αθλητικές επιδόσεις τους. Πρόκειται ίσως για την παλαιότερη φυλή αλόγων στον κόσμο, αφού χρονολογείται 5.000 χρόνια πριν.

2. Bashkir Curly

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευση της φυλής Bashkir Curly, αλλά οι ακριβείς ρίζες του παραμένουν ένα μυστήριο. Ορισμένοι ερευνητές λένε ότι είναι απόγονοι από τη φυλή αλόγου Bashkir που κατοικούσε στα Ουράλια όρη της Ρωσίας στην αρχαιότητα. Άλλοι λένε ότι τα Bashkir Curlies διέσχισαν τη γέφυρα της γης στην Ασία κατά την εποχή των παγετώνων. Ωστόσο, δεν έχουν βρεθεί απολιθώματα ιπποειδών στη Βόρεια Αμερική για να το υποστηρίξουν αυτό.

3. Άλογο Black Forest

Αυτά τα όμορφα άλογα προέρχονται από το Μέλανα Δρυμό της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Χαρακτηρίζονται από μια πυκνή χρυσή ουρά και χαίτη που καλύπτει και τις δύο πλευρές του λαιμού τους. Αυτή η ράτσα έχει τεράστια δύναμη και υπομονή. Η προέλευσή τους χρονολογείται πριν από 600 χρόνια και αντιμετωπίζουν μια σημαντική μείωση του αριθμού τους και θεωρούνται απειλούμενα υπό εξαφάνιση.

4. Mangalarga Marchador

Αποτελεί το εθνικό άλογο της Βραζιλίας. Σύμφωνα με το διεθνές μουσείο αλόγων, το Mangalarga είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να εκτελέσει μια ποικιλία εργασιών, όπως τη διαχείριση μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και αγροκτημάτων βοοειδών και μια σειρά από μη ειδικευμένα αθλήματα. Αυτή η ράτσα αλόγου είναι γνωστή για την υψηλή ευφυΐα της, την ευγενική φύση της, την ατελείωτη αντοχή και τη βασιλική συμπεριφορά.

5. Sorraia

Το Sorraia είναι μια από τις πιο σπάνιες ράτσες αλόγων παγκοσμίως. Είναι ιθαγενής στην περιοχή της Ιβηρικής χερσονήσου, στη λεκάνη του ποταμού Sorraia, στην Πορτογαλία. Αυτά τα ευφυή είδη με χρώμα Gullo είναι γνωστό ότι περιπλανιούνταν στην άγρια αυτή περιοχή. Αυτές τις μέρες, υπάρχουν μερικοί κτηνοτρόφοι και εθελοντές που εργάζονται για να διατηρήσουν τη ράτσα, καθώς υπάρχουν μόνο μερικές εκατοντάδες από αυτά πλέον.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
1Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα