6 φιλανθρωπικές οργανώσεις που αξίζουν τη βοήθειά σου

Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις, που αξίζουν τη βοήθειά μας. Το μεγάλο έργο που προσφέρουν συνήθως δε στηρίζεται αρκετά από το κράτος, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η συμβολή των ιδιωτών στην όλη προσπάθεια. Σε λίγο καιρό έρχονται τα Χριστούγεννα. Τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου όλοι γινόμαστε πιο ευαίσθητοι ως προς τα κοινωνικά θέματα. Μην περιμένεις όμως τις γιορτές για να κάνεις το σωστό. Ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές με τον κορονοϊό, αν έχεις τη δυνατότητα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να προσφέρεις. Δες στη συνέχεια 6 φιλανθρωπικές οργανώσεις που αξίζουν σήμερα τον οβολό σου!

1. Το Xαμόγελο του Παιδιού 

Το Xαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δεν μένει σ’ αυτό. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Δες περισσότερα εδώ

2. UNICEF 

H Ελληνική Επιτροπή Συνεργασίας με τη UNICEF είναι υπό την εποπτεία των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σκοπός της επιτροπής είναι η πρόκληση ενδιαφέροντος, η ευαισθητοποίηση και η διάδοση των σκοπών της UNICEF.
Δες περισσότερα εδώ

3. Παιδικά χωριά SOS

Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1975 και πλέον λειτουργούν  4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.
Δες περισσότερα εδώ

4. Κιβωτός του κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Δες περισσότερα εδώ

5. Γραμμή ζωής

Η «Γραμμή Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικός Εθελοντικός Οργανισμός. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Γεράσιμο Κουρούκλη, πλαισιωμένο από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων. Σχεδιάζει προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, αυτής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (65+). Φροντίδα, προστασία, αίσθημα ασφάλειας είναι  αυτά που προσπαθεί να προσφέρει στους ηλικιωμένους. Εθελοντισμός, ενεργοποίηση της κοινωνίας, αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί για να το πετύχει.
Δες περισσότερα εδώ

6. Γιατροί χωρίς σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.
Δες περισσότερα εδώ

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα