7 πρωινές συνήθειες που μπορούν να σου διαλύσουν τη μέρα

Για κανέναν δεν είναι εύκολο το πρωινό ξύπνημα. Αφού όμως πρέπει να το κάνεις υποχρεωτικά, υιοθέτησε τις σωστές πρωινές συνήθειες, για να είσαι σίγουρος ότι η μέρα σου θα λειτουργήσει ομαλά. Το κινητό – σκουλαρίκι και ο καφές “πετιμέζι” καταλαβαίνεις ότι δε βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση. Ακολουθούν 7 πρωινές συνήθειες, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου και, χωρίς να το γνωρίζεις σου καταστρέφουν τη μέρα. Σταμάτα λοιπόν από σήμερα:

1. Να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι

Ξεπέρασέ το! Τα 10 λεπτά παραπάνω ύπνου δεν πρόκειται να σου προσφέρουν τίποτα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπας τα νεύρα όσων βρίσκονται στο σπίτι με τα απανωτά χτυπήματα και να δημιουργείς σύγχυση στον εγκέφαλό σου. Κάθε φορά που κλείνεις το ξυπνητήρι και την “πέφτεις” για λίγο ακόμα, πρακτικά ξεκινάς έναν νέο κύκλο ύπνου που δε θα ολοκληρωθεί ποτέ. Τελικό αποτέλεσμα: Να νυστάζεις για ώρες και να κοιμάσαι όρθιος στη δουλειά, στη σχολή, στο θρανίο, διάλεξε….

2. Να τσεκάρεις το κινητό

Άστο το ρημάδι ακόμα δεν άνοιξες τα μάτια σου…. Δεν πάνε πουθενά τα social media. Πιες πρώτα έναν καφέ, φάε κάτι και τσεκάρεις αργότερα τις εξελίξεις! Δε φτάνει που το κινητό σου ψήνει τον εγκέφαλο στην κυριολεξία όλο το βράδυ, που το έχεις δίπλα στο μαξιλάρι; Έχει αποδειχτεί ότι αυτή η κακιά συνήθεια το μόνο που κάνει είναι να σου προκαλεί στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο μετά αναρωτιέσαι που οφείλεται.

3. Να πίνεις καφέ με το που ξυπνήσεις

Όλοι αγαπάμε τον καφέ, αλλά δεν πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε το πρωί. Απαραίτητο είναι να καταναλώσεις ένα ποτήρι νερό αρχικά ή να φας πρωινό, προκειμένου ο οργανισμός να ενυδατωθεί και αφυπνιστεί σωστά. Πρώτα νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και ΜΕΤΑ καφέ.

4. Να τρως γλυκά το πρωί 

 

Ακόμα και τα πεντάχρονα γνωρίζουν ότι η ζάχαρη ναι μεν δίνει ενέργεια αλλά “ξεφουσκώνει” εξαιρετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να νιώθεις βαρύς και κουρασμένος πρακτικά όλη τη μέρα. Πέτα τα μπισκότα, ξεκίνα το κουάκερ και θα δεις όντως διαφορά.

5. Να αφήνεις κλειστές τις κουρτίνες

Ο ήλιος είναι ευεργετικός. Δεν υπάρχει λόγος να του κρατάς μούτρα… Άνοιξε τις κουρτίνες και τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας, γιατί αν κάνεις το αντίθετο ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνεται ότι ξημέρωσε, με αποτέλεσμα να χασμουριέσαι ασταμάτητα για ώρες.

6. Να παίρνεις τηλέφωνα πρωί πρωί

Ο κόσμος θέλει να ξυπνήσει με την ησυχία του και δεν έχει καμιά όρεξη να σε ακούει να μουρμουρίζεις αξημέρωτα. Άσε τα σημαντικά τηλεφωνήματα για μετά τις 10:00, γιατί θα ακούσεις κανένα καντήλι και θα έχουν και δίκιο.

7. Να κάνεις ζεστό μπάνιο

Τίποτα καλύτερο από ένα πρωινό μπάνιο, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Συμφωνούμε μέχρι εδώ. Όταν όμως το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι ένα ζεστό ντους, αυτό που πετυχαίνεις είναι να χαλαρώσεις και όχι να ξυπνήσεις… Αποτέλεσμα: Είσαι πάλι έτοιμος για ύπνο, τη στιγμή που έχεις να κάνεις ένα κάρο πράγματα.

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα