7 φαγητά που θέλουμε στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι θεσμός για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Κι ενώ τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τις γεύσεις, τα Χριστούγεννα επιμένουμε παραδοσιακά. Υπάρχουν κάποιες παρασκευές που είναι απόλυτα συνδεδεμένες με το ρεβεγιόν και επιλέγονται με ευλάβεια κάθε χρόνο! Είναι δυνατόν να διανοηθούμε χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς πατάτες φούρνου; Μάλλον όχι! Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια τα 7 πιάτα που θέλουμε οπωσδήποτε να γευτούμε και φέτος Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης: top10: Ελληνικά παραδοσιακά φαγητά!

1. Γαλοπούλα

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί ξενόφερτη προσθήκη, τη γαλοπούλα την τρώμε σταθερά κάθε Χριστούγεννα. Μπορεί το κρέας της να είναι λίγο στεγνό, όμως η χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργεί, αξίζει μια έκπτωση στη γεύση.

2. Γέμιση

Είναι εξ αρχής ο λόγος που φτιάχνουμε γαλοπούλα. Κιμάς, ρόδι, ρύζι, κάστανα, πράσινο μήλο και ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους, αναβαθμίζουν την εμπειρία των Χριστουγέννων στο maximum.

3. Πατάτες baby στο φούρνο

Οι πατάτες κολλάνε παντού. Στο τραπέζι της παραμονής όμως επιβάλλεται να είναι μικρές, στρογγυλές και άψογα μαριναρισμένες.

4.Πίτα με χωριάτικο φύλλο

Οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας και έχουν θέση σε κάθε τραπέζι. Τα Χριστούγεννα πίτες όπως η πρασόπιτα, η κιμαδόπιτα ή η μανιταρόπιτα αποτελούν σταθερές επιλογές.

5. Χοιρινό μπούτι

Το επιλέγουν όσοι δεν μπορούν να βλέπουν τη γαλοπούλα ούτε ζωγραφιστή. Το χοιρινό μπούτι προτιμάται από την πλειοψηφία, όμως και το χοιρινό ρολό με γέμιση αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση.

6. Σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν. Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα και είναι αρκετά εύκολο στην παρασκευή του!

7. Λαχανοντολμάδες

Μπελαλίδικο φαγητό, όμως αξίζει τον κόπο. Όταν βέβαια αναφερόμαστε σε λαχανοντολμάδες, εννοούμε με κιμά και την κατάλληλη λευκή σάλτσα για σερβίρισμα. Μην ανοίξετε καμιά κονσέρβα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
18Μου αρέσει8Το αγαπώ1Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα