8 έξυπνες ιδέες που προστατεύουν το περιβάλλον

Η οικολογική συνείδηση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στις μέρες. Ακόμα και στην Ελλάδα, που μια καθυστέρηση την έχουμε σχεδόν στα πάντα, η νέα γενιά εμφανίζεται πιο συνειδητοποιημένη στα θέματα περιβάλλοντος. Οι σκηνές “απείρου κάλους”, όπως τα σκουπίδια στο δρόμο και τα αποτσίγαρα να “φυτεύονται” στην άμμο, έχουν λιγοστέψει αισθητά. Κάποιες χώρες όμως προχώρησαν παραπέρα. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, εφάρμοσαν πρακτικές, που συνεισφέρουν αισθητά στη διαφύλαξη του πλανήτη. Δες στη συνέχεια 8 έξυπνους τρόπους που προστατεύουν το περιβάλλον.

1. Η εφημερίδα που μπορείς να φυτέψεις – Ιαπωνία

Διαβάζεις την εφημερίδα σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την φυτέψεις και να την ποτίσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο γρασίδι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

2. Ανταμοιβή στην ανακύκλωση πλαστικών ή γυάλινων μπουκαλιών

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες και στη δική μας. Στη Γερμανία για παράδειγμα, πηγαίνεις στο βενζινάδικο με τα ντενεκεδάκια από τα αναψυκτικά και έχεις έκπτωση στη βενζίνη. Οικολογία και οικονομία.

3. Παλιά μάσκαρα – Σκοτία

Όταν σου τελειώσει η μάσκαρα, μη βιαστείς να την πετάξεις. Το κέντρο διάσωσης New Arc χρησιμοποιεί τα βουρτσάκια, για να καθαρίζει και να αφαιρεί τους ψύλλους από μικρά ορφανά πουλιά.

4. Μαγαζιά, που δε χρησιμοποιούν συσκευασία

Προκειμένου να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας, υπάρχουν καταστήματα που, για να αγοράσεις τα προϊόντα τους, φέρνεις τη δική σου συσκευασία.

5. Οργανικά υγρά μαντηλάκια – Ηνωμένο Βασίλειο

Τα περισσότερα υγρά μαντηλάκια, που κυκλοφορούν στην αγορά, παράγονται από πολυπροπυλένιο, δηλαδή μια μορφή πλαστικού. Μια εταιρεία στην Αγγλία πρόσφατα λάνσαρε μαντηλάκια οργανικά, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

6. Μαχαιροπήρουνα από αβοκάντο – Μεξικό

Κάποια σουπερμάρκετ στη χώρα μας έχουν ήδη αποσύρει τα αναλώσιμα πλαστικά και σύντομα τα καλαμάκια και οι μπατονέτες θα αποτελούν παρελθόν. Στο Μεξικό όμως μια εταιρεία παράγει μαχαιροπήρουνα από αβοκάντο, που και εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πλανήτη.

7. Πλαστικά καπάκια

Σίγουρα κι εσύ έβαλες μια τσάντα στην κουζίνα σου, για να συγκεντρώσεις τα καπάκια από τα άδεια μπουκάλια των αναψυκτικών. Με τη δράση αυτή, πολλά αναπηρικά καροτσάκια έφτασαν στους ανθρώπους που τα χρειάζονται.

8. Φύλλα μπανάνας – Ασία

Στην Ασία, αντί για περιτύλιγμα από χαρτί στα τρόφιμα, χρησιμοποιούν φύλλα μπανάνας.

ΠΗΓΗ: brightside.me

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα