Emo και κάγκουρες: Μια ανάμνηση από τα 90s

Όσοι υπήρξαν μαθητές στα 90s θυμούνται σίγουρα τους emo και τους κάγκουρες. Από τη μία πλευρά οι μακριές φράντζες, τα κατάμαυρα ρούχα και το κλάμα άνευ λόγου σε πεζούλια του κέντρου της Αθήνας και από την άλλη το “παπί” με την εξάτμιση “καραμούζα” και οι τσαμπουκάδες που ξεκινούσαν συνήθως επειδή κάποιος κοίταξε λίγο περίεργα κάποιον από αντίπαλη παρέα. Καφρίλα μέχρι τελικής πτώσεως ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της εποχής. Όμως αν έζησες τα εφηβικά σου χρόνια τότε, σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που αναπολείς αυτά τα περιστατικά, έστω κι αν πλέον σου φαίνονται αστεία. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ποια ήταν τα βασικά στοιχεία που συνέθεταν το προφίλ του emo και του κάγκουρα, πριν από 25 περίπου χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Αναδρομή στο παρελθόν! Τα 90s μέσα από 13 νοσταλγικές εικόνες

Οι Emo με τα μαύρα (συναισθήματα)

1.”Κορακί” αποχρώσεις στα πάντα

Οι emo ξεχώριζαν από χιλιόμετρα, διότι τόση μαυρίλα μαζεμένη ήταν δύσκολο να περάσει απαρατήρητη. Μαύρα μαλλιά με πολύχρωμες τούφες σε κάποιες περιπτώσεις, μαύρες μπλούζες, μαύρα κολλητά παντελόνια. Κάποια αξεσουάρ αναδείκνυαν το στιλ με καρό ή ριγέ πινελιές. Επίσης, είχαν εμμονή με τη λακ, καθώς χρειάζονταν  μπουκάλια το μήνα.

2. Βόλτες στα νεκροταφεία

Το κλάμα στα νεκροταφεία ήταν must για τους emo. Εξαιρετικά ευαίσθητοι “σαν την καρδιά ενός μαρουλιού”, σύχναζαν σε ομάδες σε μακάβρια μέρη, επιδεικνύοντας τη μελαγχολική διάθεσή τους για τη ματαιότητα αυτού του κόσμου.

3. Εύκολοι “στόχοι”

Οι emo αποτελούσαν αγαπημένο παιχνίδι για τους μάγκες της εποχής. Ήταν συνηθισμένο να τους πλακώνουν στο ξύλο κάθε τρεις και λίγο. Αρκετά ήταν τα περιστατικά που είχαν ξεπεράσει κατά πολύ το χαβαλέ, αφού πολλοί είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο από “θερμόαιμους”.

Κάγκουρες: Ρόδα, τσάντα (ούτε κατά διάνοια) και κοπάνα (καθημερινά)

1. Παπί και τα πειραγμένα αυτοκίνητα

Αγαπημένη συνήθεια του γνήσιου κάγκουρα ήταν η επίσκεψη στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης και στη Βούτα. Τα βράδια συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες φτιαγμένων αυτοκινήτων ή μηχανών και γίνονταν “καπνός” μόλις εμφανιζόταν η Αστυνομία (οι μπάτσοι, για να είμαστε εντός κλίματος!)

2. Τσαμπουκάδες κάθε βδομάδα

Οι κάγκουρες ζούσαν για να πλακώνονται. Ήταν συχνό φαινόμενο έξω από Γυμνάσια και Λύκεια να περιμένει στρατός από μηχανάκια, για να δείρει ένα άτομο από το σχολείο. Αυτός που κινδύνευε πούλαγε μαγκιά, μόνο εφόσον ήταν σίγουρος ότι η δική του παρέα (πάλι με μηχανάκια) θα εμφανιστεί άμεσα και θα τη γλιτώσει με μερικές “ψιλές” μέχρι να ξεσπάσει το μακελειό. Μαζεύονταν λίγο, όταν υπήρχαν κοπέλες στην παρέα τους και ανανέωναν το ραντεβού για μπουνιές-κλωτσιές λίγο αργότερα σε σποτ που είχε συμφωνηθεί εκατέρωθεν.

3. Ξανθά τσουλούφια και arnette γυαλί

Το arnette και το τσαντάκι-μπανάνα eastpack ήταν βασικά αξεσουάρ. Το παζλ συμπλήρωναν κουρέματα τύπου “φράκτη” και flat με μακριά τσουλούφια που είχαν καεί από το ντεκαπάζ. Φαρδιά παπούτσια, συνήθως Reef, που ήταν σχεδόν πάντα σε έλλειψη στο χρώμα που ήθελες και ρούχα που συνδέονταν με το χόρτο ή τη μαγκιά ήταν σταθερές επιλογές.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η γνώμη σας μετράει
3Μου αρέσει3Το αγαπώ0Αστείο1Τραγικό1Αντίο για πάντα