top 10: Επαγγέλματα μόνο για… ήρωες!

Αν θες να βγάλεις γρήγορα ένα αξιοσέβαστο ποσό για το κομπόδεμα και διακρίνεσαι για την περιπετειώδη σου φύση, ίσως θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε κάποιο από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου. Τα ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Το μεροκάματο… του τρόμου. Το ρίσκο ατυχήματος αυξημένο σε κάθε σου βήμα. Αν για σένα οι δυσκολίες και η αυξημένη πιθανότητα αιφνίδιου θανάτου δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, δες την παρακάτω λίστα με τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο και επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει.

10. Οικοδόμος

Πόσες φορές τους είδες στο γιαπί ( όχι τώρα, παλαιότερα που χτίζονταν οικοδομές) και έκανες το σταυρό σου, βλέποντάς τους με μαεστρία να ανεβαίνουν στη σκαλωσιά. Το γιαπί, το πηλοφόρι και το μυστρί όντως κάνουν τον άντρα και η λίστα αυτή αποδεικνύει ότι ο Παπαμιχαήλ τόσα χρόνια δε σου έλεγε ψέματα. Αν έχεις ποτέ την τιμή να βγεις βόλτα με έναν οικοδόμο, μην τον ξενυχτήσεις τον χριστιανό, γιατί τα πανοσηκώματα στην οικοδομή δεν αστειεύονται.

9. Κούριερ

Αποτελούν “εφιάλτη” για τους οδηγούς αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους. Πετάγονται κυριολεκτικά από το “πουθενά” κάνοντας σφήνες με το εκνευριστικό τους παπί. Παρόλα αυτά, το επάγγελμα του διανομέα θεωρείται αρκετά επικίνδυνο, γιατί πέρα από τα τροχαία, που συχνά δημιουργούν οι ίδιοι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν πέσει θύματα κλοπών και άλλων εγκλημάτων.

8. Υπάλληλος σε εγκαταστάσεις πετρελαίου

Οι πυρκαγιές, οι εκρήξεις και οι ατελείωτες βάρδιες των 16 ωρών αποτελούν μόνο ένα κομμάτι αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου παζλ. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις πετρελαίου χάνουν κάποιο μέλος του σώματός τους. Στη χειρότερη περίπτωση, χάνουν τη ζωή τους, αφού εργάζονται καθημερινά διπλά σε ένα από τα πιο εύφλεκτα υλικά στον κόσμο. Στον Ασπρόπυργο έχουν σημειωθεί αρκετές περιπτώσεις θανατηφόρων ατυχημάτων, αφήνοντας τους συγγενείς των θυμάτων να παίζουν “κυνηγητό” με τους υπευθύνους.

7. Παλαιστής κροκοδείλων

Πως θα σου φαινόταν να παλεύεις κυριολεκτικά με έναν κροκόδειλο και να βάζεις διάφορα μέλη του σώματός σου στο “φιλόξενο” στόμα του, προκειμένου να διασκεδάσεις τα πλήθη; Μπορεί στη χώρα μας να μην είμαστε εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο είδος ερπετού, όμως υπάρχει πράγματι αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο επάγγελμα, αφού θέλει αρκετά κότσια, για να τραβήξεις επιτυχώς την ουρά ενός αλιγάτορα. Ας μην ανοίξουμε συζήτηση περί κακοποίησης των ζώων καλύτερα, γιατί δεν είναι κατάλληλη η στιγμή….

6. Ξυλοκόπος

Μπορεί αρχικά να απορήσεις που οι ξυλοκόποι βρίσκονται τόσο ψηλά στη λίστα, όμως είναι ένα επάγγελμα που χειρίζεται καθημερινά βαρύ εξοπλισμό και έχει 20 φορές περισσότερες πιθανότητες ξαφνικού θανάτου από τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Η πιο συχνή αιτία θανάτου για έναν ξυλοκόπο είναι η πτώση δέντρων πάνω του.

5. Ψαράς σε φαλαινοθηρικό

Οι δυσκολίες του επαγγέλματος του ψαρά έγκεινται κυρίως στην αντιμετώπιση των απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων, καθώς σίγουρα η πάλη με τα στοιχεία της φύσης δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Αν τώρα προσθέσεις τον παράγοντα “φάλαινα” στον πλάνο, που είναι κάπως μεγαλύτερη από την ξαδέρφη της την τσιπούρα, θα καταλάβεις γιατί το πλήρωμα ενός φαλαινοθηρικού ρισκάρει πραγματικά πολλά, προκειμένου να πάρει έναν ικανοποιητικό μισθό.

4. Οδηγός βουνού

Η δουλειά του οδηγού βουνού είναι να καθοδηγεί αυτούς που θέλουν να φτάσουν στην κορυφή ενός βουνού, για τους δικούς του λόγους που δε σε ενδιαφέρουν. Παραδοσιακά κουβαλούν βαρείς εξοπλισμούς, δοκιμάζουν πρώτοι επικίνδυνα μονοπάτια και είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υπόλοιπων μελών. Πιθανό σενάριο, να τους παρασύρει χιονοστιβάδα.

3. Πολεμικός ανταποκριτής

Σε εμπόλεμες ζώνες ο όρος “επικίνδυνο επάγγελμα” φαντάζει εξαιρετικά επιεικής, ώστε να περιγράψει την πραγματική κατάσταση. Οι πολεμικοί ανταποκριτές βρίσκονται στην “καρδιά” των γεγονότων αντιμετωπίζοντας πληθώρα κινδύνων, όπως βασανιστήρια, απαγωγές και θάνατο.

2. Αναβάτης ταύρου

Αν τα κατάγματα και τα σπασμένα πλευρά δεν είναι ένα θέμα που σε προβληματίζει, ετοίμασε βαλίτσα για το εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα το πολύ πολύ να καβαλήσεις κανένα γαϊδούρι. Τα ποσοστά πάντως δείχνουν ότι 1 φορά ανά 5 αναβάσεις, ο επαγγελματίας καταλήγει στο νοσοκομείο με διάσειση ή σπασμένα οστά. Απλά για να γνωρίζεις…

1. Εξαγωγέας δηλητηρίου φιδιού

Και στην κορυφή της λίστας με τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο βρίσκεται φυσικά ο εξαγωγέας δηλητηρίου φιδιών, ο οποίος περνά την ημέρα του πιέζοντας κεφάλια και αποθηκεύοντας δηλητήριο σε κατάλληλα δοχεία για ιατρικούς λόγους. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία, αφού η πιθανότητες να μην αμυνθεί το φίδι, δαγκώνοντας τελικά τον εργαζόμενο, είναι μηδαμινές.

Η γνώμη σας μετράει
0Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο2Τραγικό2Αντίο για πάντα

0 Comment

Leave a comment