top10: Οι πιο επικίνδυνες γέφυρες στον κόσμο!

Επικίνδυνες γέφυρες στη χώρα δε συναντάμε συχνά. Στην Ελλάδα μια γέφυρα φτιάξαμε της προκοπής, αυτή στο Ρίο-Αντίρριο. Το έργο ολοκληρώθηκε με “αργούς” ελληνικούς ρυθμούς, καθώς την οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης και πραγματοποιήθηκε μαζί με τους Ολυμπιακούς… Στο εξωτερικό πάλι, οι γέφυρες “φοριούνται” πολύ, το κατά πόσο όμως είναι ασφαλείς είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Το Viralbuzz.gr βρήκε για σένα τις πιο τρομακτικές γέφυρες στον κόσμο και σου εύχεται ολόψυχα να μη χρειαστεί ΠΟΤΕ να πατήσεις το πόδι σου σε αυτές ή να έχεις την ατυχία να τις διασχίσεις με το αυτοκίνητο.

10. Carrick-A-Rede Rope Bridge, Ηνωμένο Βασίλειο

Η γέφυρα φτιάχτηκε κάποτε από έναν ψαρά και μιλάμε στην κυριολεξία για ένα σκοινί, που αιωρείται πέρα δόθε. Δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος να φτάσει κάποιος στο νησί Carrick και έχει έκταση περίπου 20 μέτρα.

9. Mount Titlis Bridge, Ελβετία

Αν φοβάσαι τα ύψη, δεν πρέπει ούτε να το διανοηθείς. Μιλάμε για 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το μόνο που βλέπεις γύρω σου είναι οι χαράδρες που υπόσχονται ιδιαίτερα επίπονο θάνατο.

8. Mackinac Bridge, Μίσιγκαν

n

Αυτή η γέφυρα εκ πρώτης όψεως δείχνει ακίνδυνη. Η αλήθεια όμως βρίσκεται αρκετά μακριά. Εδώ οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί, που συχνά πυκνά τα αυτοκίνητα καταλήγουν στη θάλασσα.

7. Canopy Walk, Γκάνα

Αν νιώθεις ασφαλής να διασχίσεις μια γέφυρα που περνά ανάμεσα από τα δέντρα του δάσους και στηρίζεται κυριολεκτικά στα κλαδιά τους, καλή τύχη… Υπενθύμιση: Στηρίζεται αποκλειστικά σε κορμούς!

6. Qeswachaka Bridge, Περού

Μιλάμε για μια γέφυρα, που στην κυριολεξία είναι αρχαία. Το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι χρειάζεται ανακατασκευή κάθε χρόνο, γιατί ξεχαρβαλώνεται κάθε τόσο.

5. Kuandinsky Bridge of Kuanda, Ρωσία

Πρόκειται για μια παλιά μεταλλική γέφυρα με ξύλινες τάβλες, που απλά γλιστράνε…Μια λάθος κίνηση του οδηγού και θα πει αντίο για πάντα ,στην καλύτερη περίπτωση, στο αυτοκίνητό του…

4. Longjiang Suspension Bridge, Κίνα

Είναι μια από τις πιο ψηλές γέφυρες στον κόσμο. Αν τολμήσεις να τη διασχίσεις θα έρθεις σίγουρα πιο κοντά στο θεό. Η θέα από κάτω είναι απλά τρομακτική.

3. Storseisundet Bridge, Νορβηγία

Αυτή η γέφυρα βρίσκεται στη μέση του πουθενά και κάνει το τρενάκι του τρόμου στο λούνα πάρκ να κλαίει από την ντροπή του. Τα κύματα περνούν πάνω από τα αυτοκίνητα την ώρα  που οι οδηγοί διασχίζουν “ανυποψίαστοι” τη γέφυρα.

2. Sidu River Bridge, Κίνα

Είναι ο εφιάλτης του ανθρώπου που φοβάται τα ύψη, καθώς αποτελεί μια από τις ψηλότερες γέφυρες στον κόσμο. Γενικά η Κίνα πρωτοστατεί στις επικίνδυνες γέφυρες από ό,τι φαίνεται…

1. Hussaini Hanging Bridge, Πακιστάν

Η πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο βρίσκεται στο Πακιστάν. Οι ταξιδιώτες τη χρησιμοποιούν για να διασχίσουν τη λίμνη Borit, αλλά είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και πηγαίνει πέρα δώθε κάθε φορά που φυσάει. Απαιτεί νεύρα από “ατσάλι” και εσωτερική πάλη, για να τολμήσει κάποιος να τη διασχίσει πατώντας πάνω σε τρεμάμενες τάβλες και στηρίζοντας το σώμα του σε ένα μακρύ καλώδιο.

Η γνώμη σας μετράει
1Μου αρέσει0Το αγαπώ0Αστείο0Τραγικό0Αντίο για πάντα